A pilisvörösvári tűzoltók éppen egy karambolhoz siettek, mikor egy figyelmetlen autós beléjük rohant. A Suzukis nem ismerte el a vétkességét, mert nem látta, hallotta a megkülönböztető jelzést használó autót. Az esetről videó is készült.

A Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület mentősei Piliscsabára tartottak egy közúti balesethez, mikor a Fő utcán, miközben a lehúzódott kocsikat előzték az egyik mellékutcából - a stoptábla ellenére - egy Suzuki kihajtott a főútra, így összeütköztek. A történtekről videofelvétel is készült, ami az ütközés pillanatát is megörökítette - derült ki a Lánglovagok.hu oldaláról.

Munka közben!

Szeifer Ferenctől, a pilisvörösvári tűzoltók parancsnoktól megtudtuk, hogy személy sérülés nem történt, viszont anyagi kár - mindkét autóban - bőven keletkezett. „Piliscsabára mentünk éppen, mikor egy Suzukis nem adta meg az elsőbbséget. Azt hitte hogy miatta húzódtak le az autók, hogy balra tudjon kanyarodni. A baleseti bejelentőt nem töltötte ki, mert szerinte nem volt hibás. A stop tábla viszont tőle függetlenül is létezik abban a kereszteződésben. Azt állította, hogy nem látta, hallotta a tűzoltókocsit közeledni. A mentést végül az esztergomi kollégák végeztek el."

Naponta szívatják a tűzoltókat

Szeifertől azt is megtudtuk, hogy nem egyedi esettel állunk szemben. „Érdemes lenni filmet csinálni belőle. Van, hogy elkezdenek versenyezni velünk, mert mindenki lehúzódik, ők meg szabadon száguldozhatnak előttünk. Van, aki ránk rántja a kormányt. Nem értjük miért. A mentősök és mi életeket mentünk, nem bírságolunk. Van,  aki megáll előttünk, pedig látja, hogy szeretnénk menni. Rengeteg ilyen eset van. Lehet, hogy már nem tanítják az oktatók, hogy elsőbbséget kell adni a megkülönböztető jelzést használóknak?"

Utoljára azzal kerültek a címlapokra, hogy csak a 300 forintos vizitdíj befizetése után látták el az Egis Gyógyszergyár oltása közben megsérült tűzoltókat a budapesti Szent László kórházban. Akkor a nagy felháborodás miatt áprilisban úgy határozott a szaktárca, hogy a rendőrök és a tűzoltók mentességet kapnak a dij befizetése alól.