Ausztrál lány lett az idei Miss Universe

2004.06.02. 09:39
Egy húszéves ausztrál lány, Jennifer Hawkins nyerte a 2004-es Miss Universe szépségversenyt kedden. Az ecuadori főváros, Quito külvárosában megrendezett kétórás gálaműsort világ szerte mintegy 1,5 milliárd néző kísérhette figyelemmel a televízión keresztül.

Miss Ausztrália

Az idei Miss Universe győztese a szőke, kék szemű, 180 centis Jennifer Hawkins lett, aki modellkedéssel és tánccal foglalkozik. A második helyezett Miss USA, név szerint Shandy Finnessey lett. A döntősök között volt Miss Puerto Rico, Miss Paraguay és Miss Trinidad és Tobago is.

A 80 induló közül legszebbnek ítélt Hawkins koreográfusként is dolgozik, tánccsapata rendszeresen turnézik Ausztrália szerte. Hobbija a szörfözés, a kempingezés, és szeret balett előadásokat nézni.
Az öt döntőst a tíz elődöntős szépség fürdőruhás felvonulása után választották ki.

Estefan a szépségversenyek védelmezője

Tekintse meg képeinket!
A gálaesten fellépett Gloria Estefan, aki bevezetőül védőbeszédet mondott a frivolnak tartott szépségversenyek mellett. A bírák között helyet foglalt Emilio Estefan színész, Bo Derek színésznő és Petra Nemcova szupermodell is.

Gloria Estefan szerint a Miss Universe nyertese nagyon sok jót tehet a rászorulókért.

Reklám helye

A gálaműsorból tíz percet szenteltek a Galápagos-szigetek természetvilágának bemutatására. A szervezők reményüket fejezték ki, hogy az esemény hatására fellendül a térség turizmusa.