Csütörtök délben lezárult a Velvet Valentin-napi képeslappályázata. A független szakértőkből álló zsűri, azaz a Velvet érzelmekre nyitott kollektívája rettentő nehéz helyzetben volt, látván az igényes és ötletesebbnél ötletesebb pályaműveket.
Tekintse meg képeinket!
A döntés végül mégis megszületett, így hát eredményt hirdetünk. Tekintsék meg, hogyan ihlette meg olvasóinkat a sokak által utált, sokak által szeretett Valentin-nap.

A harmadik helyezett Molnár Gábor nevű olvasónk alkotása, az Adni, kapni jó jelmondatot viselő képeslap lett. Mondhatjuk, hogy az átpornolizált közélet jegyében döntöttünk mellette, a képen ugyanis egy valaha jobb napokat látott csokimikulás csomagolópapírja látható egy vibrátorra applikálva.

A második helyezett Hajnal Barbara katicás képeslapja lett, amelyen a bogárkák egybeolvadása szimbolizálja a Valentin-naphoz társítható érzelmeket. Ezúttal nem a közélet, inkább a szakértők gyermeki lénye játszott szerepet a döntésben.

A független szakértőbizottság az első helyre Tóth Bence érzékeny és frappánsan egyszerű munkáját sorolta. A képeslapon egy idős és szemmel láthatóan tisztességben megőszült házaspárt ábrázoló archív fotó látható, alatta a felirat: Boldog Valentin-napot! A zsűri szociálisan érzékeny szekciója példamutató összhangban döntött Tóth Bence munkája mellett.

Különdíjat érdemelne

az összes pályamű, hiszen mindenkit köszönet illet, akit megihletett a Velvet felhívása, és kedve volt újragondolni a hagyományos Valentin-napi giccskultuszt, elfogadható formába önteni az ünnep néha kissé kínosnak tartott, import üzenetét. Külön kiemelnénk azonban Orbán Norbert humoros, szívhez- és szívről szóló rajzait, Kustan Roland alkotásait, amelyek szinte már képregénnyé emelték a képeslap műfajt, valamint Molnár Gábor másik alkotását, amelyen Tacskó úr találja meg az igazit, egy kicsiny csirkecomb személyében.

Tekintse meg képeinket!
Elismerés illeti Tóth Bence másik két fekete-fehér képét is, különösen 'No Woman No Cry' feliratú munkája vívta ki a zsűri tetszését. Az ügyes technikai megoldások és szépsége miatt emelnénk ki Benyo egyetlen alkotását, megható üzenete miatt Keszeg Attila bánatos retekcsokrát, amely rávilágít arra a fontos tényre, hogy sokszor azok is magányosak, akikről egyáltalán nem feltételezünk emberi érzelmeket.

Zsűrink minimalista irányzatokat éltető tagja külön dicséretben részesítette Mercz Alexandra gumicukorból készült alkotásait, és ne feledkezzünk egyik fő különdíjasunkról, a Koszmó nevű kecskéről sem, akit Kalas Györgyi emelt Valentin-napi magasságba.

Küldje el ismerősének azt a képeslapot, ami a legjobban tetszett

A beérkezett pályaműveket közkinccsé tettük: a képesalpok Valentin-nap címszó alatt bekerültek a Velvet adatbázisába, és szabadon elküldhetők. Köszönjük a pályázóknak a sok ötletes mukát!

Gratulálunk!

A három első helyezett ajándéka egy-egy virágcsokor a Viragneked.hu jóvoltából, a virág mellé pedig egy plüssmacit vagy egy doboz finom csokoládét választhatnak, szintén a virágküldő szolgálatnak köszönhetően.

Békés hétvégét, feszültségmentes, szexuálisan túlfűtött Valentin-napot kívánunk mindenkinek, akár Valentin-hívők, akár nem.