horoszkóp

Lenyeled? -Szavazzon a filmes szerelmi vallomásokra!

2007.09.28. 11:09

Van, aki a térden állós figurára esküszik, van, aki a virágcsokor és bonbon összeállítást részesíti előnyben és van, aki beéri egy egyszerű „tetszesszel”. A forgatókönyvírók és a rendezők ennél általában kreatívabban közelítik meg a kérdést. Szavazza meg, melyik a legjobb filmes szerelmi vallomás!

Reméljük, hogy az alábbi felsorolásban mindenki talál magának kedvére való nyálas-csöpögős, vicces vagy morbid vallomást. Angol nyelvtudás előny.

Adam Sandler és Drew Barrymore – Nászok ásza

Egy viszonylag testnedvmentes Sandler-film. A történet rendkívül megható: adva van egy fiú, akit elhagyott a mennyasszonya és egy lány, akit nem akar elvenni a pasija. Bár a két fõszereplõt egymásnak teremtették, a sok kavar miatt nem jönnek össze. A legeredetibb romantikus csavart természetesen a film végére hagyták a készítõk. A csalódott lány gépe már éppen felszállni készül, amikor megvilágosodott pasinak valamely módon sikerül fellógnia a gépre. Mivel mégis csak egy énekesrõl van szó, természetesen dalban mondja el, mit is érez. A rendezõ védelmére legyen mondva, hogy a rendkívül nyálas szerenádot ellensúlyozandó a nyolcvanas évek hirtelenszõke fenegyereke, Billy Idol is szerepel a jelenetben.

Billy Crystal és Meg Ryan – Harry és Sally

Egy nagy klasszikus a nyolcvanas évek végérõl. A cinikus Harry és a válogatós Sally egy közös autó során kellõképpen megutálják egymást, tizenegyé évvel késõbb, amikor újra találkoznak, megint összevitatkoznak. Mivel az ellentétek vonzzák egymást, ezért egymásba szeretnek. Kavars kavarást követ, végül a lány elhajtja a pasit. Billy persze ezt nem hagyja annyiban és egy szilveszteri bulin szerelmet vall Sally-nek. Bár az It Has To Be You szól a háttérben, az egyszerû „szeretlek” hatástalannak tûnik. Harry így kénytelen pontokba szedve kifejteni, hogy miért is szereti Sallyt. Állítólag imádja, hogy a csaj folyton fázik, hogy másfél órába telik, amire sikerül rendelni egy szendvicset, ésatöbbi, ésatöbbi.

Jack Nicholson és Helen Hunt - Lesz ez még így se

Adva van egy kényszerbeteg, rossz modorú író, egy meleg festõmûvész és a beteg gyermekét egyedül nevelõ anyuka. A homoszexuális fiatalember természetesen azonnal kiesik a képbõl, a romantikus szál a másik két fõszereplõ között tekergõzik. A mogorva férfi, akinek nincs túl jó véleménye nõkrõl, meglepetten veszi észre, hogy mégsem utál mindenkit ezen a Földön. Sõt, a nagyszájú, problémás pincér csaj kifejezett a tetszik neki. A maga furcsa módján szerelmet is vall a nõnek, aki a furcsa okfejtést hallva felteszi azt a kérdést, melyet naponta oly sok nõ kérdez meg magától.” Miért nem lehet egy normális pasim?”

Jim Carrey és Reneé Zellweger – Én és én, meg az Irén

A két pasi és egy csaj nem annyira tipikus esete. Egy Rhodes Island-i rendõr, akinek két személyisége van, a szelíd és csendes Charlie, valamint az agresszív és kicsit perverz Hank belezúg egy lányba, aki a maffia ellen menekül. Hank természetesen igazi rámenõs macsó módjára közelíti meg a helyzetet. Miután Irénnel szakadékba löknek egy kocsit, a lány megbotlik. Hank azonnal kihasználja a kínálkozó lehetõséget és a melleinél fogva elkapja Irént. A csöcsörészõs incidens után mindketten kifejtik, hogy milyen jó lenne közelebbrõl is megismerni egymást. Majd a skizofrén rendõr felteszi a nagy kérdést: „Lenyeled?”

Julia Roberts és Hugh Grant - Sztárom a párom

Egy csodálatosan alkotás arról, hogy a celebek is emberek és nem csak egymás között szaporodnak. Néha egy egészen hétköznapi bizony egy lúzer könyvesbolt tulajdonosnak is lehet szerencséje. A probléma a szokás. Bár a vonzalom kölcsönös, mindkét fél tart az elkötelezettségektõl és nem akarják bevallani maguknak, illetve a másiknak, hogy mit is éreznek. Julia Roberts egészen az amerikai kontinensig menekül ijedtében, majd visszatér a ködös Albionba, hogy egy ajándék kíséretében bocsánatot kérjen. A férfiúi büszkeségében sértett Hugh Grant azonban elhajtja õt és csak néhány szívszaggató jelenet után jön rá , hogy neki mégis kell a csaj. A nagy összeborulásra a világ szeme elõtt, egy sajtótájékoztatón kerül sor.

Marozsán Erika és Stefano Dionisi– Szomorú vasárnap

A felsorolásból természetesen nem hiányozhat egy magyar vonatkozású vallomás nem. Mivel mostanában elég sokat cikkezünk Speakrõl, a hungarian rapperõl, itt az ideje, hogy megemlítsük a hungarian suicide songot is. A rendezõ és forgatókönyvírók egy nagy játékfilmet kerekítettek a híres dal közé. A történet a következõ: László, ez étterem tulajdonos leszerzõdteti Andrást, a zongoramûvész. Mily meglepõ, mindkét férfi belezúg a csinos pincérnõbe, Ilonába. A fülig szerelmes András megírja a Szomorú vasárnap címû dalt. Ekkor jön az igazi fordulat, a német tiszt, Hans szintén szemet vett a lányra.

Richard Gere és Julia Roberts – Micsoda nõ!

Igazi hollywoodi giccsparádé. A csinos, jobb sorsa érdemes prostit felszedi egy jóképû, sikeres, ám kissé megcsömörlött üzletember. Szexrõl természetesen szó sincs, csak a társaság kedvéért megy a móka. A két fél természetesen egymásba szeret, ám az önérzetes örömlány félreérti a pasi szándékait és elmenekül. A happy end természetesen itt sem marad el. Richard Gere a fehér ló helyett egy fehér limuzinnal érkezik meg rovott múltú nõje lakásáshoz, ahol egy nagy csokor vörös rózsával vall szerelmet.

Stan és Wendy – South Park

A mozgókép történelmében talán Stan vall a legundorítóbb módon (ha nem is önszántból persze) szerelmet. A gyomorban repkedõ pillangók ugyanis nála mindig turbó fokozatra kapcsolnak, ha osztálytársnõje, Wendy hozzászól. A rókázó szerelmes gyomortartalma persze a legtöbbször szíve hölgyén landol. Ez persze egy csöppet sem zavarja Wendy-t. Sõt, összejönnek, járnak egy ideig, szakítanak, bla-bla-bla. Szokványos sztori egy nem szokványos rajzfilmsorozatban.