horoszkóp

Hányás és ordítás a nemzeti ünnepen

vz
2007.03.14. 11:38
Barikádépítés helyett pörögjön inkább a Vidámpark óriási diszkoszával március 15-én. Nem biztos, hogy hányni fog, viszont levezetheti frusztrációit a másfél perces üvöltözés alatt és seggbe sem lövik a rendőrök. Az új játék vegyes fogadtatásra talált a sajtóbemutatón. Ágnesék jókedvűen sikoltoztak, Péter előtt lepergett az élete, Tari Julianna igazgatónő viszont - szokása szerint - meg se mukkant a levegőben. Vigyázat, a videó alkalmas gyomortartalom felkavarására!

Ha hánynia kell a politikától, tegye inkább azt a budapesti vidámpark új játékán átélt kiadós pörgés után. Tombolni ugyanúgy lehet rajta, mint az utcán, és itt még seggbe sem lövik a rendőrök az ordítozókat.

Az Olaszországból érkezett ketyere a nem túl fantáziadús "Disk'O" nevet viseli. Semmi köze a denszeléshez, az elnevezés sokkal inkább a diszkoszra utal. A berendezés voltaképp egy hatalmas frizbi, motorkerékpárra emlékeztető ülésekkel.

Hintázik és forog

Az utasok a korong szélén ülnek, amely egy félkörív alakú pályán hintázik előre hátra, majd mintegy nyolc méter magasra röpíti az embert. Ez azonban legfeljebb egy vidéki búcsúba lenne elegendő. Ez a korong viszont a hintázással egyidejűleg forog a saját tengelye körül. Az ülések által bejárt pálya így teljesen követhetetlen, az utasok pedig nem mindig tudják, mikor hol járnak. Azt érzik, hogy liftezik a gyomruk és össze-vissza kanyarognak.

A sajtóbemutatókban az a legkellemetlenebb, hogy töküres a park, csak néhányan tesztelik az új játékokat. Ebből kifolyólag a legkisebb nyikkanást is hallani lentről; szemben a zsúfolt hétvégékkel, amikor teli torokból lehet ordítozni anélkül, hogy égetnénk magunkat.

Szigorú büntetés vagy pszichoterápia

Tari Julianna, a Vidámpark igazgatója például meg sem mukkant a kedd délelőtti másfél perces kavarodásban, rezzenéstelen arccal tekergett másodmagával a levegőben. Dóra, Ildikó és Ágnes későbbi csoportosulásából viszont valaki sikongatva adott hangot abbéli félelmének, hogy szeretne inkább biztos talajt a lába alatt.

Péter megosztotta az óriás diszkoszon szerzett élményét a Velvettel. Körülbelül a negyedik másodpercben aggódni kezdett, majd lepergett előtte az élete. Úgy vélte, a mozgás leginkább hintázáshoz hasonlít, de sosem egyenletes, odafentről pedig sokkal magasabbnak és instabilabbnak tűnik a szerkezet. Szerinte szigorú büntetési formaként bátran be lehetne emelni a büntetés-végrehajtás rendszerébe.

Egyébként a koronggal - ahogy más ijesztő vidámparki játékokkal is - legalább annyi feszültséget le lehet vezetni egy másfél perces menetben, mintha a március 15-i ünnepen felgyújtanánk néhány autót. Mi inkább a vurstlit javasoljuk. Azért is, mert lőni itt is lehet, méghozzá nem gumilövedékkel, hanem lézerrel: teljesen veszélytelenül, a szintén vadonatúj Lézercéllövöldében.

Üdülési csekkel is lehet majd fizetni

A szórakozásért az intézmény csak mérsékelten zsebeli ki a vendégeket, a sikerre való tekintettel ugyanis marad a tavaly ősszel bevezetett napi belépős rendszer. Nem kell külön jegyet vásárolni minden játékra, a vendégek korlátlanul használhatják csaknem az összes berendezést. Április végéig a felnőttek 2950, a gyerekek és a 62 éven felüliek 1950 forintért léphetnek be. Május 1-től hétköznaponként 3100 illetve 2100, hétvégén és ünnepnapokon 3500-2500 forintot kell fizetni. Májustól üdülési csekket is elfogadnak.