Az agykárosult Terri Schiavot egy hete kapcsolták le a gyomorszondáról, amely életben tartotta, de szülei közben hallani vélték, hogy lányuk azt mondja, élni akar. Szombaton a szülők a floridai legfelsőbb bíróságnál fellebbeztek a kegyetlen bírói döntés ellen, de fellebbezésüket még aznap visszautasították. Ezzel a gyermekük életéért küzdő pár minden jogi lehetőséget kimerített, ezért most a floriadai kormányzóhoz, Jeb Bush-hoz fordulnak, hogy segítsen életben tartani Terri Schiavót.

George Greer bíró, aki a 41 éves asszony férje és gondviselője, Michael Schiavo és az asszony szülei között hét éven át folyó perben a bíróság elnöke volt, szombaton elutasította a Terri mesterséges táplálásának újrakezdését kérő beadványt. Utolsó jogi lehetőségüket kijátszva még szombaton benyújtották kérelmüket a floridai legfeldőbb bírósághoz, ám azt még szintén a szombati nap folyamán visszautasították.

Nem elég a kisebbik Bush hatalma

Bob és Mary Schindler, a 41 éves, 15 éve ébrenléti kómában fekvő Terri Schiavo szülei utolsó reményüket a kormányzóba - George Bush amerikai elnök öccsébe - vetik. "Önnek hatalmában áll megállítani Terri Schiavo gyilkosait" - áll Paul O'Donnell atya - Terri szüleinek lelki támasza - Jeb Bush kormányzóhoz intézett közleményében.

Jeb Bush korábban egyértelműen a szülők pártjára állt a Terri Schiavo kezelésének felfüggesztését követelőkkel szemben, ezen a héten azonban már úgy nyilatkozott, "nem olyan kiterjedt a hatalma, mint amekkorának azt egyesek gondolják".

Tekintse meg képeinket!

Reflexből mondta

A bíróságra benyújtott iratok szerint Terri Schiavo állítólag azt mondta: "Ahhhhh" és "Waaaaaaa". Ezzel a szülők szerint azt akarta mondani: "Élni akarok" (angolul: I want to live). A bíró szerint azonban "a bíróság által az elmúlt öt évben kapott hiteles orvosi bizonyítékok szerint" ezek a kifejezések nem felelnek meg tudatos cselekvésnek, csak reflexek.

Terri csendben harcol

A szombati volt a legutóbb elszenvedett kudarc Bob és Mary Schindlernek a lányuk megmentésére irányuló elkeseredett harcában. Miután szombaton meglátogatták lányukat, Bob Schindler újságíróknak elmondta: Terri "rettenetes harcot folytat az életért". Hozzátette: még mindig nem késő megmenteni.

A férj ügyvédje, George Felos egészen más képet festett az asszonyról, akit csak néhány nap választ el a haláltól. "Nyugodt, békés, kényelmesen fekszik" - mondta. Hozzátette, hogy semmiképpen sem küszöbönálló a halál beállta.

Ébrenléti kóma

A 15 éve ébrenléti kómában fekvő 41 éves nőt tápláló gyomorszondát egy hete zárták el George Greer floridai bíró döntése alapján, a férj, Michael Schiavo kérésére, aki szerint felesége nem akarná, hogy ilyen állapotban életben tartsák. A férj, aki időközben új családot alapított és élettársától gyerekei vannak, 1998 óta pereskedett felesége szüleivel, Bob és Mary Schindlerrel a floridai bíróságokon, akik nem adják fel a reményt, noha a legtöbb orvos szakértő szerint lányuk maradandó vegetatív állapotban van.