horoszkóp

Cseh lány lett a világszépe

2006.10.01. 08:04
A szombat este tartott Miss World döntőn egy cseh diáklány bizonyult a legszebbnek. Idén nem a világbékéről, hanem a család szentségéről beszéltek a legtöbben. Most először a közönség is szavazott.

Az idei Varsóban megrendezett Miss World döntőn ugyan nem jártunk ott, de a hivatalos honlapon keresztül végignéztük mind a 104 versenyző mini-videóját, amiből kiderült, hogy ki szép meg ki nem, és mi az, amit a lányok legfontosabbnak tartottak elmondani magukról.

Sokak szerint a pszichológia érdekes

A szokásos világbékés mondatok mellett meglepően sokan beszéltek családjukról vagy barátaikról, és majdnem tíz versenyzőt érdekelt kifejezetten a pszichológia vagy a pszichiátria. Az afrikai lányok a legnagyobb problémának az AIDS terjedését tartották, míg a Kelet-Európából érkezők, mind az országuk szépségéről beszéltek. A hat csoportos felosztásnak (karibi, dél-európai, észak-európai, ázsiai-csendes óceáni, afrikai és amerikai) köszönhetően Magyarország például egyenesen dél-európainak minősült, mindjárt Libanon mellett.

Szerelemre születtem

Klikk!

A legérdekesebbet a venezuelai lány mondta, akit kizárólag az állatok érdekelnek, minden percét két kutyájával, teknőseivel és majmaival tölti. Elli Manoliról, Miss Ciprusról pedig kiderült, hogy mindene a hip-hop, az emberek pedig szerinte a szerelemre születtek.

A magyar lány diplomata lesz

A belga Virginie Claes lengyelül szólította meg a közönséget, ezzel szemben a magyar Tóth Renáta azt vallotta, hogy beszél lengyelül, mégsem szólt a házigazdák nyelvén egy szót sem. Ő egyébként diplomáciát tanul, és nagykövetnek készül.

Miss Mindenféle

Az idei verseny különlegessége az volt, hogy nem kizárólag a bírók, de a nézők is szavazhattak arról, hogy ki kapja meg végül a koronát. Így a hat csoportból összesen tizenketten kerültek be, a zsűri és a telefonos szavazás alapján. Négy döntős helyet eleve a különleges versenyek győzteseinek osztottak ki. Írország szépe lett Miss Tehetség, a horvát Ivana Ergig Miss Divat, a kanadai lány Miss Sport, míg az állatbarát, venezuelai Alexandra Federica Guzman Diamante, Miss Fürdőruha.

A cseh volt a befutó

A koronát végül a szőke, kékszemű Miss Csehország, Tatana Kucharova hozta el, aki nem tartozott feltételnűl a favoritjaink közé, sokkal inkább akkor már a román lány, vagy az angol, aki ugyan nem volt egy bombanő, de valami furcsát tanul Oxfordban. Nagy örömünkre Ioana Valentina Boitor, Miss Románia lett az első udvarhölgy, az ausztrál Sabrina Houssami pedig a második.

Tatana Kucharováról egyébként annyit tudni, hogy középiskolás és szeretne modellkedni.

Miss World
1951 óta rendeznek Miss World versenyt a világon. A leggyakrabban eddig indiai, venezuelai, angol, svéd és jamaikai lányok nyertek. A tavalyi év nyertese Miss Izland Unnur Birna Vilhjálmsdóttir volt. Kucharova a harmadik kelet-eruópai lány, akit Miss Worldnek koronáznak.