Egy szakértő részletesen elmondta, mire érdemes figyelni az ünnepeknél az öltözködésünkben.

Legyen szó kettesben töltött romantikus karácsonyi vacsoráról vagy családi meghitt karácsonyozásról, minden alkalomra más ruhákat érdemes választani.

Kényelmesen

Mindenképpen olyan ruhát válasszunk, amelyben jól érezzük magunkat, nem feszengünk. Gondolok itt például arra, hogy a hölgyek ünnepi viselete nem feltétlenül kell, hogy ruhát vagy szoknyát jelentsen, bátran lehet nadrágot is választani, ha abban jobban érezzük magunkat.

– kezdte Corata Mónika divattervező, aki szerint a legkedveltebb karácsonyi színek a piros és a zöld, míg szilveszterkor a csillogó és flitteres dresszeket részesítjük előnyben. Ezek az örök igazságok nem változnak idén sem, azonban nyugodtan lehetünk bátrabbak is a tökéletes ünnepi outfit kialakításánál. Próbálkozhatunk színes figurákkal, egyedi cipőkkel és táskákkal is, hogy izgalmasabbá tegyük a szettjeinket.

A fazonok, szabásvonalak és anyagok azok, amik követik a trendeket, így minden évben vannak aktuális divatos karácsonyi darabok, de a klasszikus karácsonyi ruhadivat talán sosem múlik el. Amit még meg kell említeni, azok az ünnepekkel kapcsolatos feliratos pólók, kötött pulóverek, amik lehetnek viccesek vagy nagyon vagányak is. Ezeket inkább a hétköznapokon, a karácsonyt várva viseljük.

Mit illik felvenni a családi karácsonyra?

Adjuk meg a módját, tiszteljük meg magunkat és családunkat is azzal, hogy nem melegítőben ülünk az ünnepi asztalhoz. Otthonra választhatunk egyszerűbb, de csinos összeállítást. Ha kreatívak vagyunk, a karácsonyi dekorációnk színei vissza köszönhetnek a ruhánk színvilágában, például ha fehér-arany az ünnepi asztalunk akkor a ruhánk is állhat ezekből a színekből vagy ha piros-arany a karácsonyfánk színe választhatunk egy piros ruhát arany övvel és egy arany színű fülbevalóval.

– tette hozzá a szakértő.

Cikkünk vezető képe illusztráció!