Az utóbbi időben teljesen új értelmet nyert a „pucérruha” kifejezés. A hollywoodi sztárok körében igen nagy népszerűségnek örvendő áttetsző, leheletvékony, vagy a testet nagyon sok felületen fedetlenül hagyó ruhadarabokat 

elkezdték felváltani az  illúziókeltő ruhaköltemények.

Az új trendet a Life&Style szerint idén márciusban az egykori Disney-sztár, Bella Thorne indította útjára, amikor a Morbius című film vetítésére egy testhez simuló és teljesen áttetszőnek tűnő, vérvörös ruhában ment. Thorne-nál a spanyol divattervező, Sergio Castaño Peña érte el, hogy első blikkre mindenki teljesen meztelennek higgye. Később a milliárdos sminkmogul, Kylie Jenner húzott csupasz női melleket imitáló bikinit, amelyet Jean Paul Gautier álmodott meg.

Hasonlóan illúziókeltő ruhába bújt Rita Ora is a minap, aki az Instagram-oldalán több felvételt is megosztott bulizáshoz választott szettjéről. Az énekesnő színes ruhája azt a hatást kelti, mintha fekete fehérneműjére csupán egy leheletvékony textilt húzott volna, pedig csak a mintája olyan.

Rita Ora korábban is viselt hasonló ruhát. A DailyMail arról azt írja, hogy 1392 fontba (körülbelül 641 ezer forintba) került.

(Borítókép: Rita Ora. Fotó: Getty Images/Neil Mockford/FilmMagic)