Bizonyára sokaknak feltűnt már, hogy az igazán nagy vezetők vagy milliárdos üzletemberek többnyire egyszerű, letisztult öltözékekben jelennek meg. Nem kombinálják túlságosan a színeket, és ruhatárukat sem díszítik extravagáns darabok. Ennek pedig komolyabb oka van, mint gondolnánk.

Eggyel kevesebb döntés

Barack Obama még elnöksége idején viccelődött a „Mit vegyek ma fel?" kérdéssel. Az egykori államfő szerint számtalan életbevágó döntést kell meghoznia nap mint nap és felesleges energiapazarlásnak érezné, ha még azon is gondolkodnia kellene, hogy mit viseljen. Így maradt a jól bevált öltönynél, amely az idők során a védjegyévé vált.

Kevesebb stressz

Számos olyan ember létezik, akik sokkal több időt szánnak szettjük kiválasztására, mint kellene. Az igazán sikeres vezetők tudják, hogy bár fontos az első benyomás, ők a tiszteletet nem a megjelenésükkel szándékozzák kivívni. A ruhadarabok stresszes összeválogatása helyett más, számukra fontosabb kérdésekkel foglalkoznak, hiszen pontosan tudják, hogy nem a ruha teszi az embert.

Önbizalom

Sokszor előfordul, hogy hiába válogattuk ki gondosan az aznapi szettünket, mégis feszengünk és kellemetlenül érezzük magunkat benne. Egy profi üzletember ugyanakkor nem engedheti meg magának, hogy bármi is elterelje a figyelmét a munkájáról, főleg nem az, hogy kényelmetlen a nadrágja.

(Player.hu)

(Borítókép: Öltönyök. Fotó: GettyImages)