A nemzetközi modell szerint a zokni-szandálban már nem vagyunk „bűnösek”, de van hova fejlődni.

A Magyarországon élő huszonkilenc éves iráni modell úgy látja, átlagosan jól öltözöttek a magyarok, de vannak olyan területek, amelyeken mégis szarvashibákat vétenek. Jeff Ghandali szerint gyakran megfeledkezünk például arról, hogy a különböző alkalmakhoz különböző ruhadarabok illenek, és gyakran három stílus darabjait viseljük egyidejűleg.

A divatbakik, amiket elkövetünk

A modell szerint az első és legnagyobb öltözködési faux pas, hogy nem illenek össze a ruhadarabok, amiket hordunk.

„Korábban én is így vásároltam: bementem egy üzletbe, és megvettem minden egyes olyan ruhát, ami tetszett. Aztán hazamentem, és kiderült, hogy egyiket sem tudom felvenni semmivel” – mondja Jeff (szerk. akit a hazai közönség a „Feleségek luxuskivitelben” epizódjaiból ismerheti leginkább), aki úgy gondolja, hogy érdemesebb lenne egy stílust követnünk, és annak megfelelő ruhadarabokat, illetve cipőt választanunk, így öltözékünk és kiegészítőink egyszerűen kombinálhatók lennének.

A második hiba, amit jellemzően elkövetünk, hogy túlzottan lecövekelünk a sportos viseletnél.

„Főként a nők nyúlhatnának gyakrabban a klasszikusabb, lágyabb stílushoz. A férfiak sem viselnek elég gyakran öltönyt, pedig annak is megvan a maga helye és ideje. A különböző események különböző ruházatot követelnek meg, mást veszek fel én is egy divatbemutatóra, mint egy buliba” – tette hozzá.

Mit ajánl, hogyan és min változtassunk?

A modell szerint például nyitottnak kell lennünk arra, hogy változtassunk az öltözködési szokásainkon: érdemes néha olyasmit is felvennünk, ami a komfortzónánkon kívül esik, mert az is lehetséges, hogy az a stílus sokkal jobban áll majd, mint ahogy azt eredetileg gondoltuk volna.

(Borítókép: Férfi a tükör előtt, illusztráció Fotó: Shutterstock)