A kiegészítők szerepet játszanak abban, hogy egy szett sportos, vagy elegáns benyomást kelt-e.

Elsőre azt hihetnénk, hogy a férfiak esetében kevesebb lehetőség adódik a színes és változatos öltözködés terén, azonban ez nem így van. Számukra is csak a képzelet szab határt a ruhatáruknak. Ezeknek a kiegészítőknek a viselésével például könnyen elegánssá tudnak tenni egy hétköznapi szettet is.

Óra

Egy óra sokkal többet tud elárulni, mint a pontos időt. Ez a kiegészítő státuszszimbólumként is működik, hiszen tulajdonosa anyagi helyzetét is megmutatja. Számtalan óra létezik a piacon, így a férfiak számára a lehetőségek tárháza végtelen. Nemcsak a stílusukhoz vagy a szettjükhőz, de az alkalomhoz is választhatnak megfelelő darabot.

Táska

Sok férfi dolgozik olyan munkakörben, ahol muszáj magával vinni például a laptopját. Nem a hátizsák az egyetlen olyan típusú táska, ami férfiasan tud mutatni. A különféle bőrtáskák igazán stílusosak lehetnek, emellett sokkal praktikusabbak is. 

Napszemüveg

Egy napszemüveg vásárlásakor nem feltétlen a külső az, ami fontos, hanem a praktikusság és a forma. Divatszemüvegek helyett érdemes egy drágább darabot választani, ami védi szemünket a káros UV-sugárzásoktól, továbbá a fejformánknak megfelelő méretekkel rendelkezik.

Nyakkendő

Képzeljünk el egy férfin egy inget, amelyen az első két gomb nyitva van, ezután pedig képzeljük el, hogy nyakkendőt visel az illető és teljesen begombolkozott. Ugye mennyivel elegánsabb benyomást tud kelteni az utóbbi verzió? Sok férfi csak nyűgnek gondolja a nyakkendőt, pedig ma már számtalan stílus, méret közül lehet válogatni.

Ékszer

Az utóbbi időben rendkívül népszerűekké váltak a férfiékszerek, főként a gyűrűk. Sokan az ezüst színűeket preferálják, de az is bőven tud válogat a kínálatból, aki az aranyt részesíti előnyben.

Öv

A férfi öltözködés terén alapszabály, hogy az övnek mindig passzolnia kell a cipőhőz. Ez a kiegészítő egy teljesen egyszínű szettet is fel tud dobni. Azonban az elegáns megjelenés érdekében kerüljük a csillogó, színes darabokat, maradjunk az egyszerűbb öveknél.

(Borítókép: Férfi kiszáll az autóból. Illusztráció: Getty Images)