Schiffer szerint, ahogy kelet felé utazunk a térképen a társadalmak egyre „macsósabbak”, és ez a tendencia a nők öltözködésére is kihat.

Sokáig úgy tartotta a közvélekedés, hogy ötven felett egy nőnek már nem kell a külsejével törődnie. Vajon ez még mindig így van, vagy ezen a téren is változik a világ? A Panna, csajok, satöbbi legutóbbi adásában Balázsy Panna, Ladinek Judit és Schiffer Miklós erre a kérdésre keresték a választ.

"Nálunk az a gond, hogy a férfiak által sugallt igényt a nők megpróbálják teljesíteni, de ez rosszul sikerül. Nem kell egy ötven éves nőnek harmincnak kinézni!" – jelentette ki Schiffer Miklós. A szakember elmesélte, hogy a közösségi oldalán megosztott egy képet egy idősebb nőről egy kivágott hátú koktélruhában, és a kommentelő hölgyek reakciója teljesen megdöbbentette. Ladinek Judit nem lepődött meg nőtársai reakcióin.

"A nők nem a férfiaknak, hanem sokszor egymásnak öltöznek. Sokkal kritikusabbak vagyunk egymással szemben. Egyrészt jobban értünk az öltözködéshez, jobban megfigyeljük a részleteket, jobban tudjuk, hogy a másikon mi van. Jobban, fel tudjuk térképezni, hogy ő most miért így van felöltözve, az a ruha honnan van, az mit mutat, illik-e hozzá, megteheti-e..." – kezdte Ladinek, majd hozzátette.

"Szerintem mindenki úgy gyönyörű, ahogy van, és el kell fogadni, hogy ha valaki jól érzi magát a bőrében, önazonos, és ki van békülve magával, az felvehet bármit" – mondta a színésznő, de azt is elárulta, ő például cicanadrágban soha nem lépne ki az utcára.

(Borítókép: Schiffer Miklós Fotó: Panna, csajok, satöbbi)