„Az ördög a részletekben rejlik" – tartja a mondás és ez az élet szinte minden területére igaz. Pár apró részlet is tönkre tudja tenni egy férfi megjelenését.

Kopott táska

A gyakran hordott táska, főként a sarkainál hajlamosak a kopásra. Egy igényes öltöny szettben való megjelenést, pedig nagyon el tud rontani egy ilyen öltözködési hiba. Ügyeljen táskája tisztaságára és bátran szabaduljon meg azoktól a daraboktól, amelyeken már meglátszik kopás. Vagy pedig válasszon egy minőségibb, igazi bőr darabot, amelyen nehezen fog az idő foga. 

Elhanyagolt szőrzet

A férfiak esetében a haj és a szakáll megfelelő fazonja rengeteget változtathat a külsőn, igény szerint fiatalabbnak vagy akár idősebbnek állíthat be. A legfontosabb azonban, hogy mindig ápolt, tiszta és fazonra nyírt legyen mind a haj, mind pedig a arcszőrzet. Ha nincs azzal tisztában, hogy milyen fazon állna önnek jól kérje ki egy barber tanácsát. 

Szájszag

Sokan nem tudják megtenni a munkahelyükön, hogy minden étkezés után fogat mossanak, de egy kellemetlen szájszag azonnal elrontja az első benyomást. Azok számára is van megoldás, akik egész nap úton vannak, hiszen egy mentolos rágót vagy cukrot akármikor be tudnak kapni. Munkaidőben pedig lehetőleg kerülje az erősen fűszeres vagy éppen hagymás ételeket.

Korpa a vállon

A bőrprobléma oka lehet valami rejtett betegség, vitaminhiány, vagy a túl gyakori hajmosás, de ez a legtöbb esetben orvosolható. Szerencsére ma már számtalan sampon és hajszesz kapható, ami segít kordában tartani ezt az állapotot, de ha semmi nem használ, érdemes felkeresni egy bőrgyógyászt. Addig is kerülje a fekete ruhákat és kefével időnkét seperje át a vállát.

Koszos cipő

Csakúgy, mint a táska esetében egy koszos cipőt hamar kiszúr a másik fél. Mielőtt elindulna otthonról elég, ha egy nedves törlőkendővel átmegy a cipőjén, ha pedig erre a rohanós reggeleken nincs idő, akkor tartson egy ilyen kendő csomagot a táskájában és így bármikor előkaphatja azt a nap folyamán.

Testszag

A kellemetlen testszag talán a legrosszabb a listán, ugyanis hamar igénytelennek könyvelheti el környezete, ha csak egyszer is előfordul ez önnel. Ezért érdemes mindig odafigyelni a bőrünknek megfelelő típusú dezodor használatára, illetve hogy egy kellemes illatú parfümöt is fújjunk magunkra. Azonban ezt sem szabad túlzásba vinni, mert egyes illatok jobban zavarhatják mások orrát, mint a kellemetlen testszag. 

Eau de toilette vagy eau de parfum?

Ha parfümöt vásárolunk ne csak a márkát figyeljük meg, hanem azt is, hogy milyen százalékban tartalmaz illatanyagokat az adott termék. Az eau de toilette másnéven toalettvíz, amely 4-8 százalékos illatanyagot tartalmazó parfüm, mely főleg mindennapos használatra, illetve nyárra ideális. Tartóssága csupán 2-4 óra. Ellenben a eau de parfum akár 30 százalékos illatanyag koncentrátummal is rendelkezhet, ezért pár fújás belőle is kitarthat egy napig.  

(Borítókép: Elegáns férfidivat. Fotó: Getty Images)