Négy napon keresztül tartott az idei, 11. alkalommal megrendezett Budapest Central European Fashion Week, amelynek utolsó két napján prezentációs formában mutatták be a hazai és régiós tervezők őszi-téli kollekcióit összesen négy helyszínen. A Velvet a divathetet záró két show-n, a szlovák Petra Kovacs és a magyar Sentiments bemutatóján járt február 5-én.

Modern street fashion a '80-as évek színvilágával megfűszerezve: nagyjából így lehetne leírni a Szlovákiából érkező Petra Kovacs őszi-téli kollekcióját, míg a Sentiments új ruháit leginkább az extravagáns sikk, a francia polgári elegancia és a visszafogott, mégis merész szexiség jellemzi. A két bemutatóra február 5-én, a Budapest European Fashion Week záró performanszaiként került sor a budapesti ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár épületében, amelynek bemutatóterme a már említett Sentiments show-ja alatt egy valóságos párizsi szalon hangulatát idézte.

A páholyokból francia kártya hullott, a modellek koktélt és makaront osztogattak a közönség soraiban, miközben élő zenével szórakoztatták a nagyérdeműt.

Az esemény négy teljes napon át tartott, csütörtöktől vasárnapig különböző divat tematikájú programokkal várták az érdeklődőket Budapest több pontján. Míg egyes események nyilvánosak voltak, akadt, ahova csak meghívóval lehetett bejutni. A divathét tetőpontja természetesen a hétvégére esett, amikor a részt vevő tervezők bemutatták kreálmányaikat a publikumnak. Szombaton többek között a Mészáros Angéla és Bálint Attila alapította Pelso, Tóth Melinda brandje, a Daige, Katti Zoób, Borbala és az Artista képviselte magát, míg vasárnap mások mellett Kata Szegedi, Marton és Anett brandje, a Thefour, Tomcsanyi, Virag Kerenyi, a Lengyelországból érkező Rad Duet, a szlovák Petra Kovacs és a Sentiments mutatta be új kollekcióját. A Velvet csapata utóbbi kettő bemutatón vett részt személyesen. 

A két napon át tartó bemutatók összesen négy helyszínen, a Nemzeti Táncszínházban, a Magyar Nemzeti Múzeumban, a Néprajzi Múzeumban és az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár épületében prezentációs formában zajlottak.

@velvet.hu @BCEFW #budapest #fashion #divat #velvet #magyartiktok ♬ Wasabi - Little Mix

(Borítókép: Modell Petra Kovacs egy kreálmányában a Budapest Central European Fashion Show-n az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár épületében február 5-én. Fotó: Vági Bence/Velvet)