Minden öltözéknek megvan a maga helye, ez nincsen másképp akkor sem, ha repülőútra indulunk. Bár egy hosszú útra mindenki igyekszik kényelmes viseletet választani, vannak bizonyos ruhadarabok, amelyeket egyáltalán nem ajánlanak – nem véletlenül.

Üzleti út, vagy nyaralás? Öltöny vagy valamilyen laza szett? Esetleg néhány rokonlátogatáshoz választott utcai ruhadarab? Bármilyen céllal is repülünk, az úti célnak megfelelően szinte bármibe öltözhetünk, persze akadnak bizonyos viseletek, amelyekben nem feltétlenül illő közösségbe menni. Egyes kényelmes ruhadarabok nemcsak, hogy nem a legelegánsabbak, de veszélybe is sodorhatják az életünket egy fedélzeten történő baleset esetén. 

Ha hosszú útra indulunk, általában szívesen bújunk valamilyen kényelmes ruhába, húzunk melegítőnadrágot vagy leggingset. Utóbbi választás azonban aligha előnyös, ugyanis biztonsági kockázatot jelenthet. Christine Negroni amerikai légi közlekedési szakértő szerint a futáshoz, illetve jógázáshoz használt ruhadarab nagyon könnyen súlyos sérülést okozhat, ha a repülőgépen tűz keletkezik.

„Mostanában sokan jóganadrágot viselnek a repülőn, de én kerülök minden műszálas ruhát, mert nagyobb valószínűséggel égnek és tapadnak ránk, ha tűz keletkezik. Az ilyen típusú szövetek súlyos, harmadfokú égési sérüléseket okozhatnak” – hívta fel a figyelmet a szakértő, aki szerint a legbiztonságosabb választás a pamutruha vagy a természetes szálból készült ruhák.

(Roadster)

(Borítókép: Repülőgépen utazó férfi. Illusztráció: Getty Images)