Bárki a híres színész „bőrébe” bújhat, ha hajlandó mélyen a zsebébe nyúlni érte.

John Travolta stílusát már a színész karrierje elején is egyedinek vélte a közönség. Az évek során megmutatta tánc- és énektudását is, amelyeknek köszönhetően olyan sikerfilmekben kapott szerepet, mint a Grease vagy a Szombat esti láz. Utóbbi alkotás fontos állomása a színész karrierjének, hiszen lényegében azzal futott be. A filmben viselt fehér, háromrészes öltönyét pedig most bárki megveheti, aki utánozná a színész öltözködését.

A zakót, a mellényt, a nadrágot és az azokhoz passzoló fekete inget a Julien's Auctions kínálja eladásra. Ez az eredeti szett, amelyet John Travolta viselt, amikor a helyi diszkó sztárját, Tony Manerot alakította az említett 1977-es sikerfilmben. Az öltönyt kifejezetten a forgatásra készítette a Leading Male nevű brooklyni stúdió, azonban a címkét eltávolították, hogy még véletlenül se látszódjon a vásznon.

A Hollywood Classic & Contemporary nevű aukció szervezői a szettért 100 és 200 ezer dollár közötti, mai árfolyamon akár 70 millió forintos bevételt remélnek. A licit április 22-én zárul, az aukción pedig további kincseket is találhatnak a filmrajongók: elárverezik többek között Indiana Jones bozótvágóját, egy Greta Garbo által aláírt csekket, Bette Davis által viselt ékszereket, de még Vasember sisakját is, amelyet az Amerika kapitány: Polgárháború című filmben viselt.

(Instylemen)

(Borítókép: John Travolta. Fotó: Shutterstock)