Évek óta egyre elterjedtebb a szűk farmerek viselése fiatalok és idősebbek körében egyaránt. Azt már kevesebben tudják, hogy ez a látszólag divatos viselet több kárt okoz, mint hinnék.

„JAJ, de nagyon fáj a lábam!"

Hosszú ideig viselve a szűk farmert, főként ha sokat mozog, erősen kockáztatja a "merev lábszár szindróma" kialakulását. Ez az állapot fájdalmat, zsibbadást és bizsergést okozhat a comb elülső részén. Ha rendszeresen visel túl szoros farmereket, ráadásul még övet is használ hozzá, érdemes lenne elgondolkodnia egy lazább fazonon.

„A lábaim mintha ólomból lennének…"

A vérkeringés rosszabbodása egy másik kellemetlen hatás, amit a kedvenc farmere okozhat. Ha semmiképpen sem szeretné teljesen elhagyni a szűk nadrágok viselését, válassza azokat valamilyen alkalomra, egyéb esetben pedig hordjon bővebb szabású farmert.

„Nekem sosem volt gyomorégésem, de most…"

A szűk farmer olyannyira nyomhatja a hasunkat, hogy hosszú távú viselése savas refluxot okozhat. Ez az emésztőrendszer egyik leggyakoribb betegsége, ami több más területen is megkeserítheti az életét a gyomorfájdalmon kívül

„Eddig nem volt rossz a tartásom…"

A szűk farmerek hosszú távon a testtartását is befolyásolják. Mivel a farmer megszakítja az egyensúlyt a derék és a csípő között, a gerinclemezekre gyakorolt nyomás előrehajlást eredményez. Ha mindez hosszú ideig fennáll, akkor az rossz testtartáshoz és gerincproblémákhoz vezethet.

„Az orvosom sosem mondta ezt…"

A reproduktív egészségére is hatással lehet a szűk farmer rendszeres viselése. Bizonyos rendellenességek és irritációk kockázata nő, mint például a intim terület környéki krónikus fájdalom kialakulása. Kutatások kimutatták, hogy azoknál, akik hetente legalább négyszer viselnek szűk farmert, kétszer nagyobb eséllyel alakul ki hasonló panasz, mint azoknál, akik nem viselnek ilyen szoros ruhadarabot.

Ön mikor veszi le a farmerét?

(Illatopositivo.club)

(Borítókép: Egy ember, aki farmerbe bújik. Illusztráció: Getty Images)