Néha évtizedes tabukat kell ledönteni, hogy mindenki meg tudjon felelni a saját egyéniségének az öltözködés terén is. Napjainkban szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ugyanis a legtöbb esetben megteszik ezt a trendalkotók helyettünk.

1. Szakadt farmer

A divatágazatban a párizsi haute couture divathét volt az, amelyen hosszú idő után előszeretettel vették fel a résztvevők az úgynevezett szakadt farmert. Ezt a ruhadarabot már évek óta előszeretettel hordják a fiatal nők és férfiak egyaránt. A nadrágok esetében most ez a típus mondható a legnépszerűbbnek. 

2. Egyforma színek viselése

Kéket kékkel? Pirosat pirossal? Mondhatnánk bármilyen más színt is. Anno hatalmas hiba volt ugyanolyan színű kiegészítőket és ruhát egymáshoz felvenni. Ma már büszkén hordhatja bárki egy-egy szín különböző árnyalatait, vagyis akár tetőtől-talpig lehetünk kékben vagy pirosban. 

3. A sportcipő sportoláshoz való

Ez az elképzelés is divatjamúlttá vált: soha nem volt akkora divatja az utcai sportcipőknek mint napjainkban.

4. Zokni és magassarkú

Régebben elképzelhetetlen volt a harisnya, illetve zokni párosítása szandállal, vagy magassarkú cipővel. Napjainkban már a trenddiktátorok rég kipipálták ezt a stílust is.

+1 Bikini

A szóbeszéd nem kímélte az épp 77 éve kifutóra kerülő bikinit, amelynek párizsi bemutatását egyetlen manöken sem vállalta, így Micheline Bernardini, egy mulató sztriptíztáncosnője sétált végig a pódiumon a mérete és hatása miatt „atomnak” nevezett fürdőruhában.

Az új ruhadarab akkora felháborodást keltett, hogy az 1960-as évekig kitiltották a bikinit a nyilvános strandokról. 

Mára azonban elképzelhetetlen bármelyik strand bikiniben fürdőző nők nélkül. 

(Borítókép: Divatosan öltözködő férfi. Illusztráció: Westend61/Getty)