Noha sokáig úgy tűnt, hogy az idei nyár végtelen, az ősz pedig gyakorlatilag elmarad, azért mégiscsak beköszöntött a borongósabb idő. Érdemes tehát felkészülni a hűvösebb napokra az öltözködésünk terén is. Íme 3+1 ruha, ami nem hiányozhat egy férfi gardróbjából ősszel!

1. Dzseki

Az őszi öltözködésben az egyik legjobb, hogy végre lehet dzsekiket viselni. A bőrdzseki pedig a szokásosnál is trendibbnek számít ilyenkor, ráadásul remekül vegyíthető szinte bármivel. 

2. Csizma

Egy csizma a hétköznapokban is jól bevethető, akár egy farmer mellett is, azonban akár elegánsabb megjelenést igénylő rendezvényekre is kitűnő választás lehet. Ősszel pedig kifejezetten autentikusan hat egy farmer és egy bőrdzseki társaságában. 

3. Kötött pulóverek

Najó, ez a ruhadarab télen is megállja a helyét, de valójában a legtöbben már ősszel elkezdik hordani a kötött pulcsikat.

+1 Egy klasszikus ing

Az ingek között a világostól kezdve a sötétebb színvilágon át bármilyen ötletre megéri lecsapni ebben a szezonban. Az ősz ugyanis kifejezetten kedvez az elegáns daraboknak:

a vagány chino nadrág, megfelelő (akár mintás) inggel, egy szürke szövetkabáttal, bőr félcipővel, színben és anyagában hozzá passzoló övvel zseniális választás. 

(Borítókép: Őszi szettet viselő férfi. Illusztráció: pixelfit/Getty)