A Balenciaga ellentmondásos kampánya miatt a híresség felszólalt a márka ellen, most viszont úgy tűnik, hogy elkötelezi magát a divatház mellett.

2022. végén a teljes divatszakma és fél Hollywood is elzárkózott a Balenciagatól, amikor a márka szado-mazo ruhába öltöztetett plüssmackókat tartó gyerekekkel reklámozta új kollekcióját. Ráadásul az egyik képen az amerikai Legfelsőbb Bíróság gyermekpornóellenes határozata volt látható.

Négygyermekes anyaként megráztak a felkavaró képek.

A gyermekek biztonságát a legnagyobb tiszteletben kell tartani, és nem lenne szabad helyet kapnia a társadalmunkban a gyermekbántalmazás normalizására tett bármilyen kísérletnek – pont” – nyilatkozta akkor Kim Kardashian, aki korábban sokat dolgozott együtt a márkával: részt vett a divatbemutatókon, ott volt a divatház 51. Couture show-ján, és elkísérte a tervezőt a 2021-es Met-gálára.

A Balenciaga természetesen bocsánatot kért a kampánya miatt és most úgy néz ki, Kim Kardashian is megbocsájtott nekik, ugyanis a HypeBeast egy nyilatkozatra hivatkozva arról ír, hogy a sztár kibékült a Balenciagával a korábbi látványos szakítás után és a márka nagyköveteként tér vissza.

A Balenciaga dizájnja már évek óta a megjelenésem fontos része, amik a legikonikusabb divatpillanataim közé tartoznak

– nyilatkozta a sztár.

„Ez a történelmi jelentőségű divatház magáévá teszi a modernitást, a kézművességet, és Demna vezetésével innovatívan közelíti meg a tervezést. Számomra ez a hosszú távú kapcsolat a kölcsönös bizalomra épül, és az elkötelezettségre, hogy azt tegyük, ami helyes. Izgatottan várom a következő fejezetet, hogy a nagykövetük legyek” – fogalmazott Kim Kardashian.

(HypeBeast)

(Borítókép: Kim Kardashian. Fotó: GettyImages)