A Glamour gála 2024 év divattervezője díjjal kitüntetett Kerényi Virág megosztja velünk a divattervezés iránti szenvedélyét, a szakmai kihívásokat és terveit egy exkluzív interjúban.

Kerényi Virág, aki műveivel a divat és művészet határmezsgyéjén mozogva elnyerte a szakma és a közönség elismerését, az idei Glamour gálán vehette át az év divattervezője díjat. Ez az elismerés nem csak a divattervező egyedi stílusát és innovációját dicséri, hanem fenntarthatóság iránti elkötelezettségét is kiemeli. Kerényi Virág munkái, amelyek bátorságot, játékosságot és magabiztosságot sugároznak, újraértelmezik a divatvilág jelenlegi trendjeit. Kerényi Virág exkluzív interjúban osztja meg velünk tervezési filozófiáját, inspirációit és a divatipar jövőjére vonatkozó elképzeléseit.

Milyen trendek várhatók a férfi divatban?

Én vagyok az a tervező, akit sosem érdekelt, hogy mik a trendek. Viccen kívül, minden, amit eddig terveztem, valahogy mindig beleillett az aktuális trendekbe.

Mi jellemzi majd a tavaszi-nyári férfi divatot?

Idén azt gondolom, hogy minden divat. A stílusok keverednek, és nagy teret kap az önkifejezés – egyre inkább elfogadott a különböző stílusok keverése egy outfiten belül.

Melyek most a legnagyobb szakmai kihívások az iparágban, amellyel szembesülsz?

Mindig is kihívás volt a fast fashion brandekkel való versengés, illetve a megfelelő szakemberek felkutatása, megtalálása.

Kit tartanál még érdemesnek erre a díjra? Kit emelnél ki?

Sok mindenkit meg tudnék nevezni, a kategóriám többi jelöltje is mind csodanő! De ha választanom kellene, Anna Amélie-t vagy a Daige-t választanám.

Mit élsz meg a legnagyobb nehézségként ma a divatszakmában?

A fölösleges gyűlölködést és rosszindulatot, ami sok esetben előfordul.

Szerinted, mivel érdemelted ki, hogy végül te lettél a nyertes?

Szerintem a mérhetetlen kitartásomnak, pozitív hozzáállásomnak és éveken át tartó kemény munkámnak köszönhetem, valamint az engem körülvevő szakembereknek, akik megvalósítják a terveimet.

Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

Az idén, rengeteg izgalmas együttműködésem debütál, amiket egytől-egyig nagyon várok!

Mennyire könnyű itthon fenntartani egy divattervezői vállalkozást?

Nem könnyű, de nem is lehetetlen. Kitartás, alázat és rengeteg hit kell hozzá, valamint bizalom.

(Borítókép: Kerényi Virág. Fotó: Papajcsik Péter/Index)