A londoni Divathét keretében mutatkozott be a legújabb divatőrület, a Phonecore kollekció, amely az okostelefonokat helyezi a középpontba.

A Human Mobile Devices (HMD) és a neves divattervező, Sinead Gorey közös projektjében született meg az új divathullám, a Phonecore, amelyet az HMD első okostelefonja, az új és könnyen javítható HMD Pulse Pro dobott piacra. A Phonecore kollekció egy igazán különleges vonal, amelyben az okostelefonok ihlette kiegészítők dominálnak. Túlméretes, telefon alakú szemüvegek, okostelefon formájú hátizsákok és telefonokat tartó övek jellemzik ezt az extravagáns megközelítést.

A kollekció legfigyelemfelkeltőbb darabja a „képernyő árnyékoló” napszemüveg, amelynek lencséi függőleges keretekkel és mobiltelefon formájúak. Ezen kívül a „Mobil hátizsák” is szembeötlő, amely egy kisméretű, 3D-nyomtatással készült táskát takar, kifejezetten okostelefon tárolására tervezve.

Sinead Gorey, a kollekció tervezője izgatottan nyilatkozott a bemutatón: „A Phonecore az a pont, ahol a technológia és a divat találkozik. Úgy terveztük a darabokat, hogy azok stílusosak és praktikusak legyenek, emellett pedig egy modern, digitális világ részévé váljanak.” 

Az új kollekció bemutatásával Gorey és az HMD reméli, hogy új trendet indítanak, amely egyesíti a technológiai innovációt és a divatot, megmutatva, hogy a kiegészítők többek lehetnek pusztán praktikus tárgyaknál: stílusos divatnyilatkozatok is egyben.

(Borítókép: Sinead Gorey, a kollekció egyik terve. Fotó: Northfoto)