Felfedezték, hogy a beszáradt foltokat egyszerűen eltávolíthatjuk a ruhákról, csupán néhány óra napfény segítségével - és mindez teljesen ingyen. Nézzék meg, hogyan.

Nincs többé reménytelen küzdelem a makacs foltokkal szemben. A Sun beszámolója szerint egy egyszerű, de annál hatékonyabb módszer kínál megoldást a ruhákra száradt foltokra, amely ráadásul nem kerül egy fillérbe sem. Mindössze néhány óra napfény szükséges hozzá, ami különösen a nyári hónapokban könnyen hozzáférhető.

Gyermekes családok jól tudják, hogy a kisgyermekek ruházata gyakran válik különféle foltok áldozatává, legyen szó ételfoltokról, sárról vagy akár vérről. De most egy forradalmian egyszerű módszerrel könnyedén megszabadulhatnak ezektől a problémás elszíneződésektől.

Kaitlin, aki jelenleg második gyermekét várja, osztott meg egy videót, amelyben bemutatja, hogyan mentette meg gyermeke kedvenc Dino-ruháját. 

„Terhes vagyok a második lányommal, és nem akartam elengedni ezt az imádnivaló Dino-ruhát.

Örülök, hogy tanultam a napfényfehérítésről. Köszönöm kedves Nap!

– írta videójához Kaitlin. A videó máris több mint 21 ezer lájkot gyűjtött, és gyorsan terjed a közösségi médiában.

@kaitlingonzo Sun bleaching these stained clothes is mind blowing and life changing! It really works! Follow me for more mom life content! #sunbleach #babyclothes #handmedowns ♬ Little Bitty Pretty One - Thurston Harris

A módszer rendkívül egyszerű: a foltos ruhadarabot ki kell tenni a tűző napra néhány órára. A kánikulában ez különösen hatékonyan működik, és a foltok jelentősen halványulnak, vagy akár teljesen eltűnnek.

A közösségi médiában hozzászólók elájultak a trükk hatékonyságától, és sokan kiemelték annak előnyét, hogy ez a módszer teljesen ingyenes. Még azok számára is megoldást jelenthet, akik társasházban élnek, hiszen általában minden ablakhoz elér néhány órára a napfény, ami elegendő a fehérítő hatás eléréséhez.

Kaitlin sikerének köszönhetően később további videókat is készített, amelyekben még több babaruhát mentett meg a napfény segítségével, így bizonyítva a módszer sokoldalúságát és hatékonyságát.

(Borítókép: foltos ruha. Illusztráció: Getty Images)