II. Erzsébet királynő a halála után hatalmas űrt hagyott hátra. Nemcsak a brit történelem leghosszabb ideig trónon lévő uralkodóját veszítettük el, hanem egy valóságos divatikont is, aki mindig kitűnt az élénk, vidám színekben pompázó kosztümjeivel, kalapjaival és táskáival. Ezek a ruhadarabok és kiegészítők azonban nemcsak stílusosak voltak, hanem rejtjeleket is hordoztak. Mutatjuk, miket!

A néhai II. Erzsébet királynő mindig is híres volt csavaros észjárásáról, e tekintetben pedig a divat terén sem hazudtolta meg önmagát. A két évvel ezelőtt, szeptember 8-án elhalálozott uralkodó rendszeresen kitűnt színes és elegáns kosztümjeivel, kalapjaival és kiegészítőivel, ám ezek a darabok nemcsak stílusosak, de a királynő számára praktikusak is voltak.

II. Erzsébet ugyanis a stílusérzékét használta a rejtett kommunikációra, hogy észrevétlenül üzenhessen a személyzetének.

Hugo Vickers királyi szakértő korábban elárulta, hogyha a királynő a táskáját az egyik kezéből a másikba rakta, az azt jelentette, hogy készen áll a beszélgetésre. Amikor pedig be akarta fejezni az eszmecserét, az asztalra tette a kiegészítőt, jelezve, hogy a következő öt percben távozni szeretne. A táskáin kívül az ékszerei is fontos rejtjeleket hordoztak: ha például gyorsan el akart menekülni egy szituációból, csavargatni kezdte a jegygyűrűjét.

(Femcafé)

(Borítókép: II. Erzsébet királynő a táskájával. Fotó: Getty Images)