Megtámadta egy cápa, ő pedig a karjával védekezett: a 20 éves angol túlélő, Angus Kockott most egy nem mindennapi ékszerrel akar örök emléket állítani a második születésnapjára.

A búvárok rémálma vált valóra egy 20 esztendős angol férfi nyaralásán, amikor alámerült a haboknak. Angus Kockott a francia polinéziai Mangareva szigeténél sznorkelezett aránylag sekély vízben, amikor észrevette, hogy egy cápa közelít felé. A fejét és a nyakát védve gyorsan maga elé tartotta a karját, amelybe a nagyjából két és fél méteres cápa akkorát harapott, hogy néhány foga is beletört.

A fiatal férfi a gyors észjárásának köszönheti az életét, ugyanis pillanatok alatt előrántott a zsebéből egy búvárzsinór elvágására használatos pengét, és kopoltyún szúrta a cápát.

Ezután egy zátonyra úszott, ahol a búvárszemüvegéből rögtönzött érszorítót, hogy ne vérezzen el. Végül egy katonai mentőhelikopterrel szállították kórházba. Az egészségügyi intézményben hatórás életmentő műtétet végeztek rajta, amelynek során idegeket és inakat is helyreállítottak a karjában, majd bőrátültetésen is átesett.

„Amikor a cápa megharapott, nem volt időm pánikba esni. Az ember ilyen helyzetekben hatalmas adrenalinlöketet kap, és ilyenkor cselekedni kell” – nyilatkozta Kockott, aki három heti lábadozást követően repülhetett haza Londonba. Ott további rehabilitáción vesz részt, a karjából kiszedett cápafogakból pedig mint mondta, fülbevalót tervez készíttetni. Hozzátette: a történtek ellenére alig várja, hogy folytathassa a sznorkelezést.

(HáziPatika)

(Borítókép: Angus Kockott sznorkelezés közben. Fotó: Northfoto)