Ezzel a trükkel nemcsak a plusz kalóriákat kerülhetjük el, de édesebb is lesz tőle a kávénk.

Önmagában a napi 2-3 csésze kávé fogyasztása nem ártalmas a szervezetünkre, de csak abban az esetben, ha mindenmentesen isszuk a feketét. Egy csésze fekete kávé csupán 5 kalóriát tartalmaz, továbbá jót tesz a szívünknek, az agyunknak, és csökkenti a diabétesz kialakulásának kockázatát.

Abban az esetben már kevésé számít egészségesnek, ha tejet, cukrot és különféle szirupokat is keverünk hozzá, mert úgy felesleges zsírt és cukrot juttattunk a szervezetünkbe. Azonban a dietetikusok szerint egy egyszerű fűszer használatával olyan édessé tehetjük a kávét, hogy elkerülhetjük a további hozzávalók használatát. 

Csupán annyit kell tennie, hogy ad egy kevés őrölt fahéjat a darált kávéhoz főzés előtt.

A fahéj számos jótékony hatással rendelkezik: gyulladáscsökkentő, csökkenti a koleszterinszintet, bizonyos ráktípusok kialakulásának esélyét, illetve hozzájárul a demencia kockázatának csökkentéséhez is.

(NoSalty)

(Borítókép: Kávézó férfi. Illusztráció: Getty Images)