Sokan nem csupán az évfordulójukat vagy esküvőjük napját ünneplik meg minden évben, hanem más kisebb fordulópontokra is szívesen visszaemlékeznek a kapcsolatukban. Ilyen például a hónapforduló vagy az eljegyzés.

Azoknak, akiknek az ilyesmi fontos, nem mindegy az sem, mikor kerül sor az eljegyzésre. A Valentin-nap például túlságosan kiszámítható és klisés alkalom erre. Abban az esetben, ha úgy tervezte, a szerelmesek napján térdel le kedvese elé, akkor azt tanácsoljuk, hogy időzítse máskorra a dolgot.

Születésnapon

Amikor egy férfi éppen a párja születésnapjára időzíti az eljegyzést, a nő azt gondolhatja, hogy partnere így akar kibújni az ajándékvásárlás terhe alól. Ez az ötlet nem mondható túl kreatívnak és van egy furcsa másodlagos üzenete is: azt az érzést keltheti a nőben, hogy egyfajta ajándéknak, szívességnek gondolja a férfi, hogy őt nőül veszi.

Más születésnapján

Szinte egyetlen rosszabb helyzet van annál, ha a férfi a párja születésnapjára időzíti az eljegyzést: ha mindezt más születésnapján teszi. Udvariatlan dolog egy olyan napon, amikor más van a középpontban. A születésnapok az ünnepeltről szólnak, ezért ilyenkor az a helyes, ha az ő kívánságait helyezzük előtérbe.

Esküvőn

Az esküvőkön sokszor még a legkőszívűbb emberek is elérzékenyülnek. A pároknak általában ilyenkor eszükbe jut, hogy milyen érzés lenne, ha a vőlegény és a menyasszony helyett ők állnának az oltár előtt. Bár első gondolatra romantikusnak és meghatónak tűnhet egy ilyen eseményen letérdelni szívünk választottja elé, mégis hasonló helyzetről van szó, mint a születésnap esetében. Továbbá a nő ilyenkor azt feltételezheti, hogy bár régebb óta ott lapult a gyűrű a férfi zsebében, ez mégiscsak egy spontán lépés volt, amire a pillanat heve vitte rá.

Szomorú esemény napján

Ez a pont talán mindenkinek egyértelmű. Nem fog beválni, ha egy leánykéréssel próbálunk feldobni egy esetleges temetést, vagy egy más okból szomorú napot. Minél súlyosabb eseményről van szó, annál rosszabb ötlet arra a napra időzíteni a leánykérést.

Karácsonykor

A szeretet ünnepe ideális lehetőség lehet a férfiak számára, hiszen az egész család együtt van; mindenki jelen lehet a nagy pillanatban. A nő ilyenkor valójában könnyen érezheti feszélyezve és nyomás alatt magát, hogyha sok ember társaságában térdel le elé a párja. Mivel nem akarja sem önmagát sem párját kellemetlen helyzetbe hozni egy esetleges visszautasítással, ezért akár igent is mond, amikor valójában nemet szeretne. Így bár kicsit kevésbé lesz kellemetlen a helyzet számára, később mégis vár a párra egy négyszemközti beszélgetés.

Akkor mégis mikor tegyem fel a kérdést?

Természetesen ezeket a véleményeket nem minden nő osztja. Legjobban ön ismeri párját, így a felelősség is önt terheli, hogy eldöntse, szerelme milyen meglepetésnek örül majd a legjobban. Az eljegyzés már önmagában egy sorsfordító esemény, ezért felesleges más ünneppel összekötni. 

Ha úgy érzi, hogy szívesen emelné új szintre a kapcsolatát a párjával, az eljegyzés napja lehetőleg ne essen egybe más ünneppel, mert a nők azt szeretnék, ha az a nap csakis szerelmük megpecsételéséről lenne emlékezetes és olyan meglepetésben lenne részük, ami csak nekik szól. Pontosan ezért legyenek inkább kettesben, attól lesz igazán romantikus és meghitt a pillanat. Garantált a siker, ha például egy különleges helyre utaznak, ahová a párjuk már régóta el szeretett volna jutni.

(Borítókép: Eljegyzés. Fotó: Getty Images)