Köztudott, hogy a mértékletes borfogyasztás többek között olyan pozitív egészségügyi hatásokkal jár, mint a vérkeringés javulása vagy a csontok erősödése. Azt viszont már kevesen tudják, hogy van egy fajta, ami segíthet bőrünk feszesen tartásában is.

Egy kutatás során Dr. Lindsey Christman egy 15 fős, középkorú nőkből álló csoportot vizsgát négy hónapon keresztül. A résztvevők 6 héten keresztül napi két pohár placeboitalt vagy alkoholmentesített bort kaptak, majd hét szünetet tartottak, hogy utána italokat cseréljenek és folytassák a kutatást további 6 hétig.

A bor az Észak-Amerikában őshonos, Muscadine nevű szőlőfajtából készült. Ez a szőlőfajtát kereklevelű szőlőként is ismerik, és nem gyakran készül belőle bor. Ha mégis, felhasználásával általában trópusi ízvilágú, a csonthéjasok aromáit idéző tételeket tudnak előállítani – derül ki a Vince magazin beszámolójából.

A kutatás végén kiderült, hogy a bor javította a kutatásban résztvevők bőrének rugalmasságát és nedvességtartalmát is.

„Az alkoholmentesített muskotályborban található polifenolok csökkenthetik a proteáz-aktivációt. Ezek a proteázok felelősek az öregedéssel gyakran megfigyelhető rugalmasságvesztésért és a megereszkedés fokozódásáért” – nyilatkozta a Medical News Today-nek Dr. Lindsey Christman.

A kutató egy másik kísérlet során egereken tesztelte az italt. Christman itt azt találta, hogy az alkoholmentesített muskotály részben megelőző és terápiás hatást fejtett ki a gyulladásos bélbetegségekkel szemben.

(Borítókép: Koccintás borospoharakkal. Fotó: GettyImages)