Számos jele lehet annak, ha egy párkapcsolatban az egyik fél esetleg másokat is talonban tart. Ez nem feltétlenül jelent megcsalást, inkább azt, hogy a partnerünk bizonytalan és továbbra is „nyitott szemmel jár”. Ennek több oka is lehet, például, hogy retteg attól, hogy egy nap mi hagyjuk el őt és a csalódástól félve nem akar igazán közel kerülni hozzánk. Így az intimitás helyett inkább megosztja a figyelmét, hogy így óvja önmagát. Bármi is álljon a háttérben, 9 biztos jele van annak, ha a párunk valóban talonban tarthat másokat. Íme!

Titkolózik

Ha úgy veszi észre, hogy a párja rejtegeti ön elől a telefonját és kitér a legutóbbi beszélgetésekkel kapcsolatos kérdések elől, akkor meglehet, hogy vaj van a füle mögött. Ez túlmutat az olyan egyértelmű bizonyítékokon, mint a különböző szöveges üzenetek, elég, ha csak hezitálást tapasztalunk a párunk részéről, amikor konkrét személyekről vagy konkrét események részleteiről kérdezzük őt.

A titkolózás a lebukástól való félelemből fakad, az ebből fakadó viselkedés pedig egy védelmi mechanizmus a másik részéről, hogy megakadályozza a folyamatban lévő beszélgetések vagy flörtök lelepleződését.

Gyakran beszél másokról

Ha a párunk folyamatosan, gyakran egyértelmű kontextus nélkül beszél bizonyos „barátokról”, vagy meglepően sokat beszél vagy ír róluk, az gyakran jelzi, ha valójában talonban tartott személyről vagy személyekről van szó, akiknek megpróbálja igazolni az életében való jelenlétét, hogy eloszlassa az esetleges gyanút vagy tudat alatt hangot adjon a szóban forgó illetővel vagy illetőkkel való mélyebb kapcsolatának.

Távolságtartó

Az érzelmi távolságtartás bizonyos esetekben rosszabb lehet, mint a fizikai, hiszen ha a partnerünk testileg ott is van mellettünk, közben lehet, hogy valaki másra gondol. A távolságtartás eredhet bűntudtából, esetleg az egyéb kilátások miatt megváltozott érzelmeiből, de összezavarodást is jelezhet.

Túlságosan óvja a személyes eszközeit

Ha a partnerünk hirtelen nagyon óvni kezdi az olyan személyes eszközeit, mint a telefon vagy a laptop, az egyértelmű jele lehet annak, hogy kikacsintgat a kapcsolatból. Ehhez hozzátartozhat a készülékek belépési jelszavának megváltoztatása, de az is árulkodó lehet, ha a párunk ideges lesz, ha a telefonja felé közelítünk, kiváltképp ha valamilyen csevegő vagy közösségimédia-felület vagy megnyitva rajta.

Határozatlan a lokációjával kapcsolatban

Aggasztó lehet, ha a párunk nem világos vagy bonyolult magyarázatot ad arra vonatkozóan, hogy mit csinál a szabadidejében vagy ha aktívan kitér az arra vonatkozó kérdések elől, hogy hol járt. Természetesen előfordulhat, hogy az egyik talonban tartott kiszemeltjével töltötte az időt, de még ha nincs is erről szó, akkor is tarthat attól, hogyha elárulja az igazságot, az gyanúba keverheti vagy konfliktushoz vezethet.

Csökken az intimitás

A párkapcsolatok egyik legfontosabb része az érzelmi és fizikai intimitás, épp ezért, ha az csökken és úgy érezzük, a partnerünk eltávolodik tőlünk, az ugyancsak egyértelmű jele lehet annak, hogy valami nincs rendben. Ha a párunk figyelme megoszlik és a libidója másra tevődik, az a velünk való kapcsolatában az intimitás csökkenéséhez vezethet.

Túlságosan védekezik

Ha a szerelmünk szinte azonnal védekezni kezd, amint a napjáról vagy bizonyos emberekről érdeklődünk, az árulkodó jel lehet, a védekezés ugyanis bűntudatból vagy abból az aggodalomból fakadhat, hogy le fog bukni. A túlreagálás szintén védekezési mechanizmusként jelentkezhet nála.

Megváltozik a kommunikációja

Ha korábban meleg és szeretetteljes volt a párunk velünk szembeni viselkedése, ám az rideggé, esetleg személytelenné vált, elképzelhető, hogy másra fordítja az idejét és az energiáját, ami érzelmileg kifárasztja őt. Ennek következtében a velünk való kommunikációja sokkal megterhelőbb lesz a számára.

Flörtöl

Az egyik legegyértelműbb jele annak, hogy a párunk félrekacsintgat, ha másokkal flörtöl, különösen üzenetben vagy a közösségimédia-felületeken. Ez azért is adhat okot aggodalomra, mert a flört a romantikus viszony ápolásának egyik alapköve, az érdeklődőket ugyanis így tudja közel tartani magához.

(LADBible)

(Borítókép: Titokban telefonozó férfi az ágyban. Illusztráció: Getty Images)