Zenés mese szimfonikus zenekarral

Egy téli reggel egy kisfiú felébred, és látja, hogy mindent hó takar. Nagy örömmel kiszalad a kertbe és épít egy hóembert. Aznap éjjel felébred és kimegy megnézni. A Hóember életre kel, bemutatkozik és elkezdődik kettejük elbűvölő kalandja. A világ egyik legnépszerűbb gyerek CD-jének anyagát szólaltatja meg a Duna Szimfonikus Zenekar A hóember című előadáson, melyet 12 év alatti gyerekeknek ajánlanak.


A darab története 1982-ben kezdődött, mikor megjelent Raymond Briggs: A Hóember című szöveg nélküli rajzos könyve, amely megnyerte az év legjobb gyerekkönyv díját. Ugyanebben az évben mutatta be az angol televízió a Howard Blake zenéjével készült rajzfilmet, melyet Oscar díjra is jelöltek.

Egy évvel később Blake szöveget is írt zenéjéhez, és a darabot ebben a formában mutatták be a londoni Barbican központban. Az előadásról felvétel is készült, mely a világ egyik legnépszerűbb gyerek CD-je lett. Ezt a verziót adja elő a Duna Szimfonikus Zenekar.

Érdekesség, hogy Angliában ez előadásra hóember álarcot kell vinniük a gyerekeknek, a magyarországi bemutatóra zseblámpát és kulcscsomót kérnek tőlük.

A Hóember című darab magyarországi bemutatója 2006. november 19-én 10.30-kor lesz a Duna Palotában (1051. Bp. Zrínyi utca 5.) Jegyek Jagoschitz Istvánnénál, a 250-5338 és 235-5550-es telefonszámon rendelhetők.
Oszd meg másokkal is!
Mustra