Vigyen pelenkatortát a keresztelőre!

Amerikában az a szokás, hogy a bébi születése előtt nagyjából egy hónappal bulit rendeznek az érkezése alkalmából, a vendégek pedig gyakorlatilag összedobják a kelengyét a picinek. A baby shower nevű eseményre mindenki hasznos ajándékokkal érkezik, az ajándékasztalon a központi helyet pedig többnyire egy különös torta foglalja el.


Ez a pelenkatorta, ami leginkább egy félresikerült esküvői tortára emlékeztet, általában több emeletes, marcipánvirágok helyett pedig cumik, csörgők és egyéb bébiholmik díszítik. Az olcsóbb torták ötven, a drágábbak akár száz dollárba is kerülhetnek.

Pelenkatortát házilag is készíthetünk: egy háromszintes építményhez mintegy ötven darab eldobható pelenka kell. Szükséges még egy nagy, kerek tálca, vagy papírtálca, amelyre felépítjük, szalag, madzag vagy nagyméretű befőttesgumi, amivel az egyes összecsavart pelenkákat kötjük körbe, és úgy húsz méter díszes szalag, amivel az egyes szinteket alkotó pelenkákat fogjuk össze. Ezenkívül kell egy nagyméretű, hengeres bébitusfürdő, cumisüveg, vagy egy papírtörölköző-rollni belsejéből a keménypapír henger, eköré lehet felépíteni a tortát.

Az összecsavart, összegumizott pelenkákat 2-3 sor vastagon állítsuk a tusfürdős üveg vagy a keménypapír henger köré, és az egészet kössük körbe a díszes szalaggal, így jön létre az első szint. A második szintet ennek a tetejére építjük hasonló módon, a flakon kiálló teteje vagy a papírhenger köré. A harmadik, még kisebb szintet külön is össszerakhatjuk, elég csak ráhelyezni a másik kettőre.

Környezettudatos ajándékozók textilpelenkából vagy mosható pelenkából is építhetik a tortát, bár az utóbbi igencsak megdobja a költségvetést. A torta belsejébe rejthetünk összecsavart és összegumizott gyerekruhát, játékot vagy egyéb ajándékokat is, de ezeket kívülről is ráaggathatjuk a tortára.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek