Hétvégi programajánló

A legfontosabb hétvégi program természetesen az Első Poronty Találkozó. Két napos rendezvényről van szó: szombaton és vasárnap is 15 órakor a Margitszigeten a kertmozi utáni nagy réten lesz a piknik, házi sütivel leht villogni. Mind a két alkalommal a Szigeti bejárónál is lehet találkozni negyed órával korábban.

Szombaton ott lesz biztosan Tünde, Hanna, dexterke, Zappe, bagya, erősbors, Tjuca, nutika, Sibri75, Anyatünde. Vasárnap pedig marcangoló, atha, Alvomacko, jidele, erősbors, szanna, eszter, manci, Tjuca, kovvacs, Tori, nutika, lencsilany, papirbirka, Anyatünde, Csöre.

Persze egyéb jelentéktelen apróságok is fognak történni a hétvégén, egy párat összegyűjtünk belőlük.
Folytatódik a Születés Hete szombaton. Eközben kedden elindult az Országos Gyermekszínházi Szemle a Marcibányi Téri Művelődési Központban. Ezt leginkább 4-7 éves gyerekeknek és szüleiknek ajánljuk, bábelőadások, közös pantomimezés lesz a program, reggel 10-től egészen estig.
Ha valaki inkább a felnőttes feminista vonalra indul be, akkor a NaNe 13 éves szülinapi buliját ajánljuk a Gödör Klubban. Délután 14 órától beszélgetés, irodalmi program és tánc várja az érdeklődőket, a gyerekeket pedig kézműves foglalkozás és játékok. Este Tereskova és Jazzékiel koncert. (De mi lesz a gyerekkel? Le kell passzolni őket.)

A vidéki nagyvárosokban élőknek sem kell szűkölködni a szórakozásban. (Persze, csak ha nem utaztak fel a porontyos talira.)
Székesfehérváron az igazi zöldek ökovásáron vehetnek részt a Földgömbőr fesztiválon szombaton. Ízelítő a kínálatból: öntöttvas bio edények, mézek, sajtok, borok, joghurtok. A vásár ideje alatt a Bocs Alapítvány könyvbemutatója és ökolábnyom előadás valamint a Terembura Kulturális Egyesület gyerekfoglalkozásai várják a látogatókat. Háromtól jön a varázslatos hangú Szalóki Ági Cipity Lőrinc című gyerekműsorával.

Miskolcon a Diósgyőri Várban Királynék Tavasza lesz egész nap. Megelevenedik a toronyba zárt királylány legendája, lesz ágyúlövés, galambröptetés, középkori zene és gólyalábasok. A gyermekek egésznapos kalandtúrán vehetnek részt a játékos meseösvényen, ahol középkori meséket hallgathatnak, bábszínházi előadásokat nézhetnek meg, valamint a Bergengócia Szekérvárban kipróbálhatják ügyességüket. Az egészen picik számára babaringató nyújt szórakozást.

Debrecenben Fazekas Fesztivál lesz a hétvégén. Közel 30 fazekas, illetve szövők kínálják portékájukat. Kézműves bemutatók, játszóházak népszerűsítik a hagyományos népi kézműves mesterségeket felnőttek és gyerekek körében egyaránt. 
Oszd meg másokkal is!
Mustra