Ki lesz tiltva a cigi a játszókról is?

Aluljárókból és játszóterekről is kitiltják a dohányosokat az Egészségügyi Minisztérium tervezete szerint. A jövőben akár a közterület-felügyelők is büntethetik a törvényszegőket, adta hírül az MTI.

Tovább szigorodik a dohányzási tilalom ugyanis: az Egészségügyi Minisztérium tervezete szerint a nyilvános, zárt területekről júliustól kiebrudalnák a dohányosokat, de az aluljárókban és a játszótereken is tilos lenne rágyújtani - közölték a szaktárca sajtóosztályán.


Persze minket nem az aluljárók érdekelnek, bár ott sem mindegy, hogy milyen levegőt pippantunk be. Nincs is annál gusztustalanabb, mint amikor az előttünk menetelő frissen kifújt füstjét harapjuk mélyre. Ennél azonban érdekesebb az, hogy a játszótéren sem lehet majd dohányozni. Hurrá! Nem lesz több csikk, sőt a szimpatikus anyuka sem tudja távirányításosan nevelni a gyerekét, miközben elszívja a cigit.

A törvény betartását jelenleg is az ÁNTSZ ellenőrzi, ezután is így lesz, de azt tervezik, hogy a közterület-felügyelőket is bevonják a tiltott helyen dohányzók üldözésébe, írja az MTI.

Minket már csak az érdekel, hogy valóban láthatunk majd settenkedő ÁNTSZ ellenőröket a homokozó körül kommandózni, vagy továbbra is a mi állampolgári kötelességünk (és belső késztetésünk) lesz a dohányzó emberek jobb útra térítése, kezünkben homoklapáttal.
Oszd meg másokkal is!
Mustra