Ehetetlen a farkatlan nyúl

Az üzletekben mindenhol kiemelt helyen ülnek a húsvéti csokoládényulak. Olcsón csak gagyit kapunk, ahogy ezt a Velvet is tapasztalta.

Nézzen nyuszikat!
A drágábbak sem biztos, hogy finomak. Csapatunk ezúttal csokinyulakat kóstolgatott a bárányhimlőstől a farkatlanon keresztül a szőrösig.


Nestlé

Külsőre ez az egyik legszebb nyúl, ám a belső érdekes meglepetést tartogat: más a csoki mintája, mint amit a csomagolópapír mutat. Amíg a borítóján egy köcsög látható, a csokin egy kosár fülét fogja a tapsi. Reméljük, nem a tavalyi csokit csomagolták idei papírba. A tejcsoki illatú, vékony termék ízre semmi extrát nem tartogat.

Kakaó: 27 %
Ár: 10 dkg 327 Ft

Kinder

Az égszínkékbe csomagolt nyulat könnyű kibontani, már ekkor megcsap a jellegzetes kindertojás-illat és a vastag, kétszínű csoki ízén sem lepődünk meg, pont, mint a tojásé. Ajándék viszont nincs az üregben.

Kakaó: 14,5 %
Ár: 10 dkg 454 Ft

Tibi

A külsején látható napszemüveget néhányan szemöldöknek nézték, a csokin viszont itt is teljesen más minta látszik, például a bájos sárga kacsát hiába kerestük. A vékony csoki íze viszont kellemes, szopogatós.

Kakaó: 34 %
Ár: 10 dkg: 299 Ft

KitKat

A huncutul mosolygó tapsifüles vidám színű papírjától megszabadítva bizarr látványban van részünk, mintha bárányhimlős lenne szegény. A külső ne riasszon el senkit, a vastag, masszív csoki íze isteni, lehet élvezkedni, ahogy ropog a fogaink alatt.

Kakaó: 30 %
Ár: 10 dkg 324 Ft

Smarties

A lila nyúlnak megszavaztuk a legaranyosabb külső címet. A csokitest hátulján csak egy nagy farok található, de a lényeg odabent van: igazi Smarties csokidrazsék lapulnak az üregben. Igaz, nem túl sok, a zörgés alapján többre számítottunk.

Kakaó: 25 %
Ár: 10 dkg 349 Ft

Friedel zörgős

Az ülő nyuszi kibontva elöl-hátul szőrös, szerencsére csak a mintázata. Bár amennyire el van nagyolva a forma, akár barnamedvének is elmenne. Benne is drazsé van, több, mint a Smarties-nyúlban, ám fele olyan finom, inkább a cukormázat érezni, mint a csokit.

Kakaó: 30 %
Ár: 10 dkg 319 Ft

After Eight

A legbutább külsejű nyúl papírjának kibontásakor már megcsapja az embert az utánozhatatlan és egyből felismerhető mentolos étcsoki-illat, íze szintén nem összetéveszthető mással. A csoki szépen kidolgozott, hátsó felén az mtv logóját véltük felismerni. Olyan vastag, hogy alig lehet lefejezni.

Kakaó: 52 %
Ár: 10 dkg 319 Ft

Lívia

Lívia mindenféle szempontból kilóg a sorból. Egyetlen szó is elég a jellemzésére: gagyi. A csokin még farok sincs, de az arcát is nagyítóval kell keresni. A csokoládénak nevezett vékony valamit hiába szimatoltuk, semmiféle illatanyagot nem fedeztünk fel. Önálló fogyasztásra alkalmatlan. Csokis muffinba még jó lehet.

Kakaó: 16 %
Ár: 10 dkg 178 Ft

Boci

A csoki elöl-hátul tisztességesen kidolgozott, bár a feje aránytalan és a testen a csomagoláson megfigyelhető tehén helyett tojás található. Íze nem teljesen olyan, mint a táblás Boci csokié, de azért befaltuk volna az egészet.

Kakaó: 25 %
Ár: 10 dkg 332 Ft

Cote d’Or

A méregdrága csokinyulat nehéz kicsomagolni, aminek a gyerek örülni fog, végre legálisan tépdeshet kedvére. Nem csak a csomagolás, a nyúltest formája is a régi időket idézi. A kemény vastag csoki iszonyatosan keserű, de mit is vár az ember egy 70 százalékos kakaót tartalmazó terméktől?

Kakaó: 70 %
Ár: 10 dkg 739 Ft

Nálam az abszolút győztes a ropogós bárányhimlős KitKat nyúl, a többiek kiemelték a Boci csokit és az After Eightet. Utóbbi a gyerekeknek annyira nem jött be, csakúgy, mint a keserű étcsoki. Ők egyértelműen a csokidrazsét rejtő nyulakat részesítették előnyben. Konklúzió: a gyerekeknek válasszunk zörgős nyuszit, mélyen csokifan felnőtteknek mehet az étcsoki, ínyenceknek vegyünk ropogósat, a többieknek bármit. Csak Líviát ne.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek