Anyák napján indul a Születés hete

Hatodik alkalommal rendezik meg a Születés hete programsorozatot, amely a hagyományoknak megfelelően idén is Anyák napján, azaz május negyedikén kezdődik a budapesti Aranytíz Művelődési Központban, ingyenes nyitónappal.


Az idei Születés Hete jelmondata: Családdá születünk. Ez az üzenet, túl azon, hogy emlékezteti a látogatót a szülés-születés által hozott gyökeres változásra, utal arra is, hogy a rendezvénysorozat nem csupán szűkebb értelemben foglalkozik az emberi élet első, meghatározó élményével, de a programok között számtalan a szülés utáni időszakhoz, a szoptatáshoz, a gyermeknevelés kérdéseihez próbál segítséget nyújtani, miközben hangsúlyozza az apák, a nagyszülők, a család szerepének fontosságát, olvasható a sajtóközleményben. 

A közönség május 4-11 között országosan több ismert személyiséggel – pl. D. Tóth Kriszta, Azurák Csaba, Gerendás Péter, Ónodi Eszter, Krizsó Szilvia, Soma, Kútvölgyi Erzsébet – és elismert szakemberrel – pl. Dr. Raffai Jenő, Dr. Bálint Sándor, Dr. Ranschburg Jenő - is találkozhat majd.

A szervezők olyan önkéntesek jelentkezését várják, akik feladatot vállalnának a nyitónapon, május negyedikén a rendezvény lebonyolításában. Ha úgy érzed, hogy szívesen csatlakoznál a szervezői csapathoz, küldj egy mailt a kurti.judit@szuleteshete.hu e-mail címre. A rendezvényről további információk a www.szuleteshete.hu weboldalon olvashatók.

A Születés Hete országos eseménysorozatról 2007-ben a Porontyon is beszámoltunk.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek