Csovi-Csovi Jasper újra támad

Muzikális gyerekeknek válogattunk cédéket, amelyek karácsonyra adhatók, vagy azért, hogy örüljön a gyerek, vagy azért, hogy kiszúrjunk a szüleivel. Sok ismert ember adott ki az ünnepek előtt cédét: Pap Rita piacra dobta best of albumát, így végre újra meghallgathatjuk a Csovi-Csovi Jaspert vagy a Kuckó Mackót. Nem kímél Eszenyi Enikő és Kéri Kitty sem, előbbi meséket mond, utóbbi pedig énekel, és természetesen nem maradhatnak ki a torzított, géphangú állatfigurák albumai sem. 


 

Kéri Kitty: Kalandra fel!

Hogy a SONY BMG kiadó felkérését Kéri Kitty elvállalta, állítólag nagy szerepe van benne a gyerekeinek, Daninak és Flórának. A CD elvileg egy földkörüli utazásra való invitálásra hivatott – van is benne valami, mert menten menekülőre fogtuk a dolgot: el innen, bárhová, csak ne kelljen hallgatni ezt a lemezt! A színésznő ugyanis nem elégedett meg kaptafája elhagyása után egy kis hagyományos dalolászással, de nem ám: rappel, reggae-t, countryt és rockot énekel, nem is akármilyen szövegkörnyezetben, köszönhetjük ezt Nagy Angelikának:

„Hiszen nincsen más kacsa-nóta,
Csak a kiskacsa fürdik a fekete tóba’…
Egyedül feszülsz a téli szélnek,
Mer’ a vadkacsa régen elhúzott délnek.”
– nyomatja kőkeményen, képzeletünkben hátracsapott baseball sapkával a fején. Nem lehetne dél helyett valami hidegebb éghajlatra inkább? Könyörgünk. És nem elég ez, a 16. szám szintén a Háp Rap, ugyanaz a hangszerelés, csak épp Bartha Tóni adja elő, szerintünk 10 feles után. Kéri? Köszönjük, nem.
(t)

Sony BMG, 2007.
3090 Ft

Snufi: Szívemből szól

Aki még nem kap idegbajt a Minimaxon unalomig ismételgetett videokliptől a mindenáron cukinak kinézni akaró, eltorzított hangú animációs nyúlról, annak ajánljuk a Snufi: Szívemből szól című albumot, amelyen tizenhárom nótán keresztül kínozhatja magát a hallgató. A szövegkönyvben két dal szövege olvasható mindössze, az is nehezen. Ha meghallom a nyuszinyávogást, feláll a szőr a hátamon. Csak tudnám, mit esznek ezen a gyerekeim?(T)

Sony BMG, 2008.
3500 Ft

Eszenyi Enikő: Hamupipőke és más Grimm mesék

Eszenyi Enikő meseolvasással kíván betörni a gyerekpiacra. Akit nem ráz ki a hideg a hangjától és szereti a Grimm-meséket, annak kellemes élmény lesz a Hamupipőke, a Békakirály és Vashenrik, a Griff madár, a Lelencfiók, és Koppciherci című mese, amelyeket igen nagy átéléssel ad elő a művésznő. A mostanában a Megasztár zsűrijében szereplő színésznő meséire az én kölykeim képtelenek voltak figyelni, akárhányszor betettem a lejátszóba, elhúztak pónisat játszani.(T)

Sony BMG, 2008.
2500 Ft

Gyerekkarácsony

Örülök neki, hogy a céges karaoke-buli után valószínűleg cafatokban lógó hangszálaimat nem kell majd újra erőltetnem a karácsonyfa előtt, munkatársaim büntetése épp elég. A családom hálás lesz, hogy idén megkímélem őket a Mennyből az angyal saját előadásától és végre a kutya sem fog vinnyogva kirohanni a hangomtól: csak beteszem ezt a gyerekek által felénekelt gyűjteményt és mindenki boldog lesz. A cédén tizenöt karácsony-témával foglalkozó dal található, néhányba bele is lehet hallgatni

Zeneker, 2008.
2599 Ft

 
Kroki, a kicsi krokodil

Mondják, hogy kutyával és gyerekkel mindent el lehet adni, szerencsére a SONY BMG az utóbbit állította mikrofon elé, és Molnár Dominik előadásában megszületett Kroki, a kicsi krokodil. Ennél a CD-nél már Nagy Angelika is maga mögött hagyta alkotói válságát, és Kéri Kitty lemezének gyatra szövegeihez képest már humorérzékről is tanúskodik.

„Lió a barátom, nílusi lakos,
Ringó sonkalábbal laposra tapos.
Úgy csobban a vízbe, hogy kiönt a dagály,
Danolva csacsogja, még ringatja a háj.”

A hangszerelés és a stílus egyébként kicsit a Cuki, cuki vagyok című nagysikerű internetes számhoz hasonlít, de ez most tényleg cukira sikeredett, az enyémek imádják. (t)

Sony BMG, 2008.
2990 Ft

Pap Rita Best of

Ha valaki azt hitte, hogy Snufinál nem lehet gagyibbat választani, annak elárulom, hogy dehogynem. Itt van például Pap Rita válogatásalbuma, amelyen nem csak a dalok változatlanok, de a hátoldalon ő maga is húsz évvel fiatalabbnak néz ki, hála a Photoshopnak. Akinek hiányzott a Csovi-Csovi Jasper vagy a Kuckó mackó, az rohanjon a boltba és vegye meg. Az albumon két új dal is helyet kapott Mauzi és Csitt-Csatt Chat címmel, utóbbi refrénje pedig a következő (a szövegkönyvben helyesírási hibával olvasható): Én csak csitt-csatt chatelek, jönnek-mennek a levelek. Mikor pont rád klikkelek, érkezik egy üzenet.” (T)

EMI Music, 2008.
2790 Ft

Zeneképzelet Pécsi Ildikóval

A komolyzene kedvelőinek is jut a fa alá lemez: a nagy sikerre való tekintettel Várnagy Andrea és Farkas Zsolt előállt a legújabb Zeneképzelettel. A négykezes feldolgozások mellett a színésznő előadásában hallhatóak különféle versek is. A Kéri Kitty okozta sokk kiheverése után a gyerekek heves ellenkezés helyett inkább bealudtak a második szám alatt, mintsem felnőttebbek legyenek a mű által. Az albumon többek között Csajkovszkij, Borogyin, Chopin, Bizet művei hallhatók. (t)


Zeneker, 2008.
2990 Ft

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek