Luxusszülés egymillióért magánklinikán

Vannak, akiknek nem felelnek meg az állami kórházak és azt tervezik, magánklinikán fognak szülni.

luxusszules

Az indokok között szerepelnek az állami intézmények pocsék körülményei, az ott dolgozók flegmasága és a terhes nőhöz való hozzáállásuk, ezért már a teherbe esés előtt elhatározzák, hogy magánklinikán fogják világra hozni gyermeküket, mert ott a pénzükért legalább kinyalják a feneküket is. Utána néztünk, mennyibe kerül a fenéknyalatás magánkórházban.

Dr. Rose Magánklinika

A terhesgondozást a magánklinikán végzik, a szülés pedig a Szent Imre kórházban történik. (Itt már felmerült bennem a kérdés, hogy miért is kell plusz pénzt fizetni, ha egy állami kórházban szül a kismama. Ez így mitől magánkórházi szülés?) A sima csomag ára 290 ezer forint, a VIP csomag pedig 460 ezer. Utóbbit a kényelemszeretők választják, akiknek fontos, hogy a vérvételek a saját otthonukban történjenek. A sima csomaghoz képest plusz szolgáltatás a Down-szindróma kiszűrésére végzett kombinált teszt, egyéb plusz vérvizsgálatok, 4D ultrahangvizsgálat két alkalommal, valamint korlátlan konzultációs és vizsgálati lehetőség reggel nyolctól este nyolcig.

Telki Kórház

A legismertebb magánkórház abban különbözik az előzőtől, hogy itt a szülés is helyben van, nem partnerkórházban, sőt, arra is van lehetőség, hogy a saját orvosát „vigye" a kismama a szülését levezetni. A hüvelyi szülés ára 490 ezer forint, az epidurális érzéstelenítés felára 80 ezer forint. A császármetszés 580 ezer forintba kerül, plusz háromszázezer forintért pedig mindkét esetben leveszik az őssejtet és 20 évig biztosítják a tárolását. Normál szülés esetén ennyi pénzért az anya 4 napig lehet a kórházban, császármetszés esetén pedig öt napig.

A terhesgondozásért külön kell fizetni: a terhesség megállapítása 25 ezer forint, a 40 hét alatt végzett 10 vizsgálatért pedig egyenként 20-20 ezer forintot kell fizetni. A nem kötelező, ám ajánlott vizsgálatok, amelyek tartalmazzák különböző fertőző betegségek vérvizsgálatait és intergrált Down-szűrést, 79.250 forintba kerülnek. Ha mindent szeretnénk kihasználni, akkor tehát 304.250 forintot kell fizetnünk a teljes terhesgondozásért. Ezt hozzáadva egy EDÁ-s hüvelyi szülés árához 884.250 forintot kapunk, ennyibe kerül tehát a terhesgondozás és a szülés a Telkiben. És akkor még őssejtet le sem vetettünk.

Róbert Károly Magánklinika

A régi Nyírő Kórház átalakulása után Róbert nevet felvevő magánintézmény lett, így az OEP támogatása helyett fizethetünk is a szülésért és terhesgondozásért. Hüvelyi szülésért és császármetszésért egységesen 130 ezer forintot kérnek, az árban 4 napi ápolási díj van kétágyas fürdőszoba nélküli szobában, az érzéstelenítés 50 ezer forint, csakúgy, mint az orvosi konzultáció díja. A kétágyas fürdőszobás szoba napi díja 8000, az egyágyasé 12 ezer forint. A kiemelt hotelszolgáltatás 20 ezer forintba kerül naponta.

Akad persze, aki a "kecske is és káposzta is" módszer alapján kiválaszt egy felújított, jól felszerelt szülészetet, keres magának egy megbízható, jó orvost és a jobb ellátás reményében borítékokat csúsztat a doki, a szülésznő, a gyerekorvos és a csecsemősnővérek zsebébe. Eleve a fizetős szobát választja (kórházanként és szobánként 6-12 ezer forint egy éjszaka), így összesen körülbelül 200 ezer forintot hagy az állami kórház dolgozóinak zsebében, amelyből csak a fizetős szoba árának befizetéséről kap számlát. A magánkórházakban a teljes összeg a számlára kerül, így biztosan megúszható a kínos mozdulat, amelyben egy boríték keresi az utat az orvos köpenyének zsebéhez.

Oszd meg másokkal is!
Mustra