18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Anyatej vodkával, konyakkal - receptek felnőtteknek

A csecsemő legfőbb tápláléka az anyatej, amelynek pozitív hatásairól rengeteget lehet olvasni. Ha már annyira egészséges, miért maradnánk ki a jóból?

breastmilk

Utánanéztünk, milyen felnőtteknek való ételekhez és italokhoz lehet felhasználni saját anyatejünket. Tejeskávéhoz, koktélokhoz, sőt almáspitéhez is keverhetünk az anyatejből.

Hans Locher, egy svájci étteremtulajdonos szerint az anyatej a világ legtermészetesebb dolga és nem érti, miért tiltakoznak az emberek az anyatejes receptek ellen. Mint mondja, ez az első íz, amit az ember élete során megízlel, miért ne vehetné fel akár étlapjának ételei közé? Végül engedélyek hiányában nem árusíthatott anyatejes ételeket, ám olyan recepteket talált ki, mint az antilop steak anyatejes-konyakos szósszal, az anyatejes-fűszeres bárányhús vagy az anyatejleves.

Az interneten sok olyan oldal fellelhető, ahol anyatejes receptek olvashatók. Ezen a weboldalon például remek anyatejes shake-, gyümölcskrém-, különböző öntet-, kávé- és süteményrecepteket találtunk. Kedvencünk az olasz makaróni receptje, amelyben a reszelt sajtot kell felolvasztani forró anyatejben, majd ezzel leönteni a makarónitésztát.

Itt egy érdekes túróreceptre és az anyatejből készült szappan receptjére bukkantunk, utóbbi készítési módját mi is bemutattuk korábban a Porontyon. Egy koktélos oldalon pedig találtunk egy ütősnek tűnő koktélreceptet, amely fele-fele arányban tartalmaz anyatejet és vodkát.

Anyatejből készíthetünk vajat, fagylaltot és tulajdonképpen bármit, amihez tehéntejet szoktak használni. Kíváncsiak vagyunk, vajon mit szólnának a vacsoravendégeink, ha étkezés után bevallanánk, hogy saját anyatejünket használtuk fel az ételek elkészítéséhez, majd kedvesen megkérdeznénk, hogy kérnek-e még egy kis tejeskávét.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek