Az inga megmondja, fiút vagy lányt vársz

Grafika23

Két lánygyerek után az ember persze, hogy izgul, hogy a hasában fejlődő magzatnak vajon lesz-e valami a lába között vagy elő lehet-e keresni a rózsaszín babakelengyét a szekrények mélyéről vagy a padlásról.

Olyan sok idő, amíg az ultrahang kimutatja, hogy kisfiunk vagy kislányunk lesz-e, hogy addig a kismamát szétfeszíti a kíváncsiság. Nézzük, milyen módszerekkel találgathatunk babánk nemére vonatkozóan.

Kínai fogamzásnaptár

A kínai fogamzásnaptárról korábban írtunk egy posztot, amelyből az derült ki, hogy körülbelül ötven százalékban jön be, amit a táblázat mutat, de azért a játék kedvéért egy egyszerűbb módszerrel kiszámoltam. A naptár szerint a gyermekem FIÚ.

Holdnaptár

A Holdnaptárral, amely a Jónás-módszer alapja, állítólag szintén meghatározható a születendő gyermek neme, feltéve, ha tudjuk a fogamzás pontos napját. Az elmélet szerint a Holdnaptárt figyelni kell és ha a Hold állása Kos, Ikrek, Oroszlán, Mérleg, Nyilas, vagy Vízöntő akkor fiú, ha pedig Bika, Rák, Szűz, Skorpió, Bak vagy Halak, akkor lány gyermekre számíthatunk. Ezen az oldalon megnéztem, hogy a baba fogamzásának napján hol állt a hold, és ezek szerint FIÚgyermekre számíthatok.

Cigányasszonyok titka

Valahol olvastam, hogy egy cigányasszony azt mondta: ahhoz, hogy megtudjuk a gyermek nemét, az apa és az anya életkorát el kell osztani 7-tel és amelyiknél több a maradék, olyan nemű lesz a bébi. Ha a fogamzáskor már betöltött életkorokkal számolok, akkor ismét FIÚgyerek jön ki.

Hányinger

A néphiedelem szerint a nagyon erős reggeli rosszullétek és hányinger lányra utalnak. Ez alapján LÁNYom lesz. (Bár a két lányomnál szinte egyáltalán nem volt hányingerem.)

Alvás

Egy másik babona szerint ha jobb oldalunkon szeretünk aludni, lányunk lesz, ha a bal oldalt érezzük kényelmesebbnek, akkor fiút fogunk szülni. Én egyelőre mindkét oldalamon egyformán szeretek aludni, így itt nem jött ki eredmény.

Arcbőr

Ha arcunk egészségtől kicsattanó, bőrünk sima és üde, akkor lány valószínű, ha pedig tele vagyunk ragyákkal és arcunk fáradt és nyúzott, akkor inkább fiú várható. Ezek szerint FIÚ lesz.

Inga

Ha már ennyire belejöttem, muszáj volt kipróbálnom az inga-módszert, amelynek lényege, hogy egy madzagra rá kell fűzni a karikagyűrűnket és a has fölé kell lógatni. Ha a gyűrű előre-hátra kezd mozogni, fiú van odabent, ha pedig körbe-körbe, akkor lány. Nálam előre-hátra mozgott, ezért FIÚ lesz.

Fogamzás ideje

Ha a peteérés napján vagy utána egy nappal élünk szexuális életet, a fiút eredményező, Y kromoszómás ivarsejtek gyorsasága miatt valószínűleg fiú fog foganni. Ha viszont peteérés előtt 2-3 nappal szeretkezünk, akkor a 12-18 óráig életképes, Y kromoszómás spermiumok elpusztulnak, a lassabban mozgó, ám kitartóbb és életképesebb lányt eredményező, X kromoszómás spermiumoknak köszönhetően, akik 48-72 órán keresztül életben maradnak és bevárják a megérő petesejtet – lányunk fogan. Mivel pontosan a peteérés napján éltünk nemi életet, ezek szerint ismét FIÚ valószínű.

Az eredmények meggyőzőek, 6:1 arányban fiúgyermeket jósolnak a nagyrészt minden tudományos alapot nélkülöző módszerek, babonák és táblázatok. Kíváncsian várom a következő ultrahangvizsgálatot, ahol remélhetőleg kiderül, igazuk van-e a jóslatoknak.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek