Az esküvőszervezés a legtöbb házasulandó számára terhet is jelent, mert marha sok munka megy rá annak az egyetlen napnak a megszervezésére. Az viszont jó benne, hogy végre egyszer az ember kiélheti magát, és végre minden úgy lehet, ahogy szeretné (a pénztárcája által megszabott keretek között legalábbis). Ön feladná ezt a jó oldalát a dolognak, ha cserébe a hátrányoktól is megszabadulna? A fenti videón látható brit pár ugyanis ezt tette. Egy Pearl White nevű fogfehérítős cég akciójában lettek ők a győztesek, és a dolognak az volt a lényege, hogy a társaság megszervezi 25 ezer font (kb. tízmillió forint) értékben a nyertesek esküvőjét, de az ifjú párnak nem lehet beleszólása abba, hogy mi hogyan legyen, hanem minden részletet a Facebookon szavazó júzerek döntenek el demokratikusan. Na a végeredmény az alábbi videón látható.

Az egyik legérdekesebb ebben a videóban az, hogy semmi kiugróan, fájdalmasan kínos nincs benne – de mondjuk nyilván a szervezőcég nem is engedte volna, hogy ilyesmi benne legyen a kisfilmben, lévén, hogy végső soron őket reklámozza az egész. De ez a megszavaztatós metódus a legbiztosabb recept arra, hogy a lehető legszemélytelenebb legyen a lakodalom: minden úgy legyen benne, ahogy azt a többség akarja. A menyasszony még a vadiúj ruhát sem választhatta ki magának, azt is úgy kapta meg. Egy szép, de semmi extra esküvői ruhát kapott végül, győzött a szavazók józan esze.

A menyasszonyoknak a babona szerint kell viselnie valami kéket is az esküvőn, ezért a menyasszony kék cipőt kapott, hozzá egy tényleg gyönyörű kék öltönyt a vőlegény. A valami régi (vagy a kölcsönkapott) talán az az elképesztő Rolls Royce volt, amivel a leendő feleség a ceremóniára érkezett. Mondjuk azt nyilván senki sem bánta volna, ha az esküvőjére beszavaznak egy ilyen luxusautót.

Ja igen, a házaspárnak van neve meg életkora is: Cara Daynek és David Gilesnek hívják őket, 29 és 32 évesek. Van három gyerekük, három lányuk. A legidősebb már a kilencet is betöltötte (neki más az apukája), a legkisebb 17 hónapos, ők szerepeltek abban a bemutatkozóvideóban is, amivel a pár megnyerte fődíjként a cégtől ezt az esküvőt: azért kampányoltak, hogy szüleik végre házasodjanak már össze. A lakodalomban persze koszorúslányként működtek közre.

Nem túl vidám az a része a sztorinak, hogy az ifjú párt a manapság egész sok sajtófigyelemben részesülő Crohn-betegség hozta össze. Cara és David régebbről ismerték már egymást, de nem voltak komoly kapcsolatban egészen öt évvel ezelőttig. Ekkor a leendő menyasszony azt látta a Facebookon, hogy régi ismerőse és leendő férje kórházba került Crohn-betegséggel. Cara ugyanezzel a kórral küzd, ezért úgy döntött, elmegy meglátogatni. Így a kórházban kezdődött a szerelem, és a sztorihoz hozzátartozik, hogy pontosan a betegség miatt voltak folyton kénytelenek halasztgatni az esküvőt – egészen mostanáig.

Mellesleg egy hasonló szavazássorozat itt a Randiblogon is volt egyszer 5 apró dologról, amit minden esküvőn el kell dönteni, kattintson ide az eredményekért! Rosszindulatú komment a legvégére: a golyókból készült, fehér trutyival leöntött torta csak szerintünk nézett ki iszonyú gusztustalanul? Ezen a ponton valami troll biztos meghekkelte a szavazást, mindenesetre az ilyen sütinek inkább így kéne kinéznie.

Kommentálná? A Facebookon tegye!