A Peterborough Today nevű angol lap dobta fel a mai sztorit. A főszereplő bizonyos Chris Brent, és a történet 36 évvel ezelőtt kezdődött, amikor Brent 26 éves volt. Tengerészként dolgozott akkoriban, és egy időre Norvégiába kellett mennie. Itt összejött egy Magnhild nevű nővel. A románc addig a pár hétig tartott, amíg Brentnek a munkája miatt ott kellett maradnia, aztán a férfi távozott. A nővel azonban kapcsolatban maradtak: levélben hamarosan meg is írta az örvendetes hírt, miszerint terhes. A sztori innentől igazán érdekes, részletek alább.

Ez a bizonyos Magnhild úgy döntött, hogy megszüli a gyereket és felneveli egyedül. Amikor a kis Thomas Skavnes a világra jött, édesanyja még fotót is küldött a távol élő apának, de aztán Brent úgy fogalmaz, hogy „megszakadt köztük a kapcsolat”.

Az utóbbi időben azonban az édesapa aktívan kereste Norvégiában élő fiát, de valamiért 15 évbe tellett neki, hogy fel tudja venni a kapcsolatot Thomas Skavnesszel. „Mindenki azt mondja, hogy manapság már az internettel bárkit könnyű lenyomozni, de nekem mégsem volt az, főleg mivel külön országban élünk. Mindketten fent vagyunk a Facebookon, de olyan biztonsági beállításokkal, hogy azon keresztül nem tudtuk felvenni a kapcsolatot.”

Chris Brent azt mondja, sosem adta fel a reményt, hogy egyszer találkozhat a gyerekével, de végül egy kollégája és fia segítségével teljesült az álma. Egyszer csak, idén májusban rácsörgött ugyanis egy Norvégiában élő munkatársa, akivel nem szoktak gyakran beszélni, egészen pontosan akkor már évek óta nem hallott felőle. „Amikor felhívott, rögtön tudtam, hogy Thomas ott van vele. Azt mondta, Thomas nem tud beszélni, mert annyira sír.

Mint kiderült, ő volt az, akinek sikerült kinyomozni édesapja elérhetőségét, annak volt nején keresztül, Brent exfelesége ugyanis benne volt egy internetes telefonkönyben. A telefonbeszélgetés után Brent elutazott a norvégiai Vestnesbe, és itt nem csak volt szeretőjével találkozott (Magnhild is már 51 éves), hanem végre, életükben először, közös gyerekükkel is (aki pedig 35). Így számol be arról az apuka, milyen volt, amikor a fiával végre együtt lehetett: „amikor először találkoztunk, asszem csak ittunk egyet. Aztán átjött hozzám Peterborough-ba édesanyjával és partnerével. … Van egy 12 éves kislányom is, és szerinte fantasztikusan jó, hogy van egy új bátyja. El van tőle ragadtatva. Magnhild átjön majd Peterborough-ba egyedül is néhány hétre, én pedig karácsony másnapján utazom hozzájuk. Hogy ezek után mi lesz, azt nem tudom, de most mindenesetre nagyon boldogok vagyunk.