Az esküvőkben lenyűgöző, hogy egy csomó mindent szigorú hagyományok diktálnak velük kapcsolatban, úgyhogy amin variálni lehet, azt viszont roppant szeszéllyel váltogatják a házasulandók az éppen aktuális trendek szerint. Most egy olyasmiről van szó, amiben semmi új találmány nincs, mégis Amerikában már 2014 egyik legmenőbb esküvői trendjének számított, úgyhogy az idei szezonra valószínűleg már hozzánk is rendesen begyűrűzik majd. A neve: meztelen torta.

A képek alapján nem nehéz kitalálni, hogy ezek a torták attól meztelenek, hogy nincs rajtuk semmilyen máz vagy bevonat kívülről, hanem kilátszanak szépen a piskóta- és krémrétegek. Régen egy ilyen tortára azt mondták volna, hogy befejezetlen, most kitaláltak neki egy szexi új nevet, és máris menő.

Persze az izgalmasan csengő név mellett még egy tulajdonságuk van a meztelen tortáknak, aminek hirtelen jött népszerűségüket köszönhetik: a tip-top bevonatos tortákkal szemben egyszerűbbnek, lazábbnak tűnnek, az amerikaiak a rusztikus szót is szívesen használják rájuk. A meztelen esküvői torta üzenete: mi nem spilázzuk túl ezt az esküvő-dolgot, nem hagyjuk magunkat gúzsba kötni, hanem őszinték, egyszerűek, mégis különlegesek vagyunk. Sőt, éppen a tökéletlenségeket szeretjük a tortánkban és egymásban is, hiszen ezektől a tökéletlenségek tesznek minket egyedi, megismételhetetlen személyiségekké! Nem a külsőre adunk, hanem a belső fontos nekünk!

Természetesen így szavakban megfogalmazva sokkal gázabbul hangzik ez az üzenet, mint ha az ember csak úgy odatesz egy ilyen tortát a lagzi közepére, de ettől még tény marad, hogy a meztelen torta ahogy trendivé vált, úgy lett rögtön a paródiája is saját eredeti üzenetének. Ha valamiről ennyi kép van a Pinteresten, akkor az már nyilván minden, csak egyedi/eredeti nem, ebből a videóból meg kiderül, hogy az ilyen tortákat is ugyanolyan precíz műgonddal készítik gyakorlatilag laboratóriumokban, mint a bevonatosakat. Szóval semmi laza nincs bennük, sőt, a meztelen tortát 2015-ben már simán vehetjük a túlspilázás csimborasszójának.

Ezek a torták is ugyanolyanok, mint a H&M-ben vett ruha vagy az IKEA-bútor: lehetnek jópofák, elegánsak, szépek, vonzók és menők, de eredetiek biztosan nem, és egyben tökéletesen alkalmatlanok arra, hogy az ember az egyéniségéről bármi igazat kommunikáljon velük bárkinek.

Ha ön idén esküvőzne, milyen tortája lenne?

És egyáltalán, már miért kéne a tortának is extra jelentést adni az esküvőn? Ha önnek idén lesz az esküvője, van egy ötletünk – itt balra szavazhat is róla. Szerintünk maradjon meg a hagyományos, szépen bevont tortánál, a kapcsolatáról meg ne sütivel próbáljon üzenni a világnak, hanem azzal, hogy szépen és békében él szíve választottjával sok-sok évig. Ha pedig tetszik önnek a meztelen torta (mert miért ne tetszene?), akkor csináljon/vegyen egyet mondjuk a születésnapjára vagy csak egy sima évközi vasárnapra. A fotókat a Buzzfeednek ebből az összeállításából válogattuk.