Az alábbi sztorival többek között a Buzzfeed támadja mindenki könnyzacskóit és empátiáját: egy nem mindennapi szituációról van szó, amiben egy férfinak nehéz döntést kellett hoznia. Samuel Forrest Új-Zélandról származik, de a felesége örmény, és ők ketten Örményországban tartózkodtak most január 21-én, amikor a feleség, Ruzan Badalyan megszült. Forrestéknek kisfiuk lett, ám az orvosok hamarosan arról tájékoztatták a szülőket, hogy a kis Leo Down-szindrómás. Nem igazán derül ki, hogy férj és feleség hogyan jöttek össze és hogy a világ két ellentétes vége (azaz kettejük szülőországai) közül miért Örményországot választották a letelepedéshez, de állítólag Örményországban enyhén szólva nem úgy állnak hozzá a fogyatékos gyerekekhez, mint nyugaton.

Hanem konkrétan úgy állnak hozzájuk, hogy az anya azonnal közölte, hogy adják a babát gondozásba. Amire a férj azt mondta, hogy de hát ez mégiscsak az ő saját fiuk, nem kéne-e esetleg szeretni meg megpróbálni felnevelni. Erre az ötletre a feleség azt az ultimátumot adta, hogy ha nem adják a babát gondozásba, akkor ő inkább elválik (mert neki aztán semmi kedve egy downos gyereket istápolni élete hátralevő részében – gondolja hozzá az ember az indokolást). Na ez az az elég durva döntési helyzet, amiben ennek a bizonyos Samuel Forrestnek lépnie kellett.

Gondolatmenetét nem igazán részletezte, de egy olyan nőtől, aki képes előállni egy ilyen ultimátummal, talán nem olyan nehéz szívvel válik el az ember. A lényeg: az apuka a fiát választotta. Erre a feleség be is adta a válkeresetet, a férfj pedig a gofundme.com nevű adománygyűjtő oldalra tette fel a sztoriját, hátha valaki küld nekik egy kis pénzt, amivel ő, mint frissiben egyedülállóvá vált szülő el tudja vinni a fiát Új-Zélandra, ahol mégiscsak jobb sora lenne, mint Örményországban.

Szerencséjére a döbbenetes sztorira és a cuki fotókra hamar sokan felfigyeltek, így egy hét alatt több millió forint jött össze, még több is, mint amit az apuka célnak kitűzött. Samuel Forrest azt mondja, a feleslegből egy olyan örmény intézetnek is fog juttatni, amelyben Down-szindrómás gyerekeket kezelnek.