shutterstock 116236426

Újabb bizonyíték, hogy a magyar férfiak mind anyagias disznók

2015.03.10. 18:18

Kaptunk egy sajtóközleményt a Randivonal.hu-nak dolgozó elemzőktől arról, hogy képzeljük, megvizsgálták harmincezer ember (a fele férfi volt, a fele nő) társkeresős profilját, és kiszámolták, hogy melyik szavak fordulnak elő bennük a legtöbbször. Első blikkre nem tűnik túl izgi témának, de ahogy kettészedték az adatokat nemek szerint, rögtön kijött belőle egy-két érdekes dolog.

Amit alább lát, azt a sajtóközlemény szerint szófelhőnek hívják, és az van benne, hogy a nők melyik szavakat használják a leggyakrabban a társkeresős bemutatkozásukban. Nyilván minél nagyobb betűkkel van írva az adott szó, annál gyakrabban fordul elő.

Fotó: Randivonal.hu

Sajnos már most szólnunk kell, hogy arra nem lesz magyarázat, hogy miért írja bele ennyi nő a profiljába azt a szót, hogy „előfizető”. Viszont itt van ugyanez a férfiak bemutatkozói alapján:

Fotó: Randivonal.hu

A férfiaknál meg a „generált” szó az, amiről sose gondoltuk volna, hogy bárki is felhasználná saját maga leírására – de lehet, hogy értenénk, ha jobban ismernénk a Randivonal működését. Na de nem is ez a lényeg, hanem talán már önnek is a szemébe ötlött, hogy mi: a nőknél az érzelmekre vonatkozó szavak vannak többségben, míg a férfiaknál az ilyesmi szinte teljesen hiányzik. A második szócsoportban viszont csomó utalás van az anyagi helyzetre és a külső megjelenésre. Így fogalmazzák meg a kutatók a főbb különbségeket:

A nők bemutatkozásaiban sokkal több érzelmet, meghittséget kifejező szó található, mint a férfiakéban. Míg a szebbik nem képviselői gyakran használják a beszélgetni (646), együtt (813), személyes (715), társam (645), és a vágyom (320) szavakat, addig a férfiaknál szinte csak a hiányzik (270), és a szeretet (161) fordul elő a legtöbb bemutatkozóban, de ezek is viszonylag ritkán. [...] Míg a nők által használt jelzők között szinte kizárólag olyan belső értékekre utaló szavak szerepelnek, mint a boldog, az igényes, az intelligens, a nyitott vagy az optimista, addig a férfiak gyakrabban használnak olyan, a külsőre utaló jelzőket, mint a csinos, a magas, a sportos vagy a szép. A férfiak bemutatkozásában a külsőségek mellett nagy hangsúlyt kaptak az egzisztenciára utaló kifejezések, mint a végeztem, végzettségem, munkám, dolgozom, foglalkozásom. A nők bemutatkozásában ilyen szavak csak elvétve találhatók.

Na ebből adódik az a következtetés, amit a poszt címének választottunk: ezek szerint a pasik társkeresőprofil írása közben is csak a pénzre meg a csinos nőkre plusz saját testükre tudnak gondolni. De persze tisztában vagyunk azzal, hogy igen sokan azt mondanák erre, hogy a férfiak azért jönnek egyből azzal, hogy mennyi pénzük meg diplomájuk van, mert tudják, hogy a csajok erre hajtanak – azaz ha így nézzük, akkor igazából nem is a férfiak az anyagiasak, hanem a nők, a férfiak meg csak megpróbálnak imponálni nekik. A fene tudja.

Akárhogy is áll ez a dolog, elég nagy a kontraszt ahhoz képest, hogy a társat kereső magyar nők első számú hobbijai az olvasás és a színházba járás, merthogy őket természetesen egyáltalán nem a pénz meg a külsőségek érdeklik igazából, hanem a művészetek és az intelligencia. Szemben a bunkó férfiakkal, akiknek a kedvenc hobbijai között nincsen semmi különösebben intellektuális: ezek a mozizás, a sétálás (wáháhá) meg az utazás.

De persze ezt is fel lehet úgy fogni, hogy a férfiak nyilván azt írják a profiljukba, amiről azt hiszik, hogy a nők számára vonzó lesz. Ha van is olyan férfi Magyarországon, aki minden második estéjét valamelyik színház zsöllyéjében tölti, ezt tuti nem fogja beleírni a társkeresős profiljába, nehogy a csajok melegnek nézzék. Szóval ezeket az adatokat is kétféleképpen lehet értelmezni: előfordulhat, hogy a férfiak is intellektuálisak, csak titkolják, mert azt hiszik, hogy a nők ezt várják el tőlük.

Mindenesetre két dolog van, ami mindkét nem számára hasonlóan vonzó, ezek a kirándulás/természet és a zene. És a végére még egy eltérés: a nők az optimizmusukat, a férfiak meg a humorukat szeretik kiemelni az adatlapjukon, nyilván ezekről is azt gondolják, hogy olyan tulajdonságok, amik megtetszenek majd az ellenkező nemnek.