Csütörtökön hatalmas gázrobbanás volt New Yorkban. A balesetben három ház megsemmisült, rengetegen megsérültek és két halott is volt. A múlt hét második fele a két halálos áldozat azonosításával telt, és mint kiderült, egyikük története különösen szomorú és megható: a 23 éves Nicholas Figueroa éppen randin volt egy új kapcsolat kezdetén. A lány, akit meghívott az étterembe, túlélte a robbanást, de a fiatalember éppen a pulthoz ment fizetni a kritikus pillanatban. A másik áldozat bizonyos Moises Lucon volt, aki az étteremben dolgozott. A számla végösszege 13 dollár volt.

Figueroa azon a bizonyos napon elhívta egy kollégáját randira az ebédszünetben. Ez volt a második randijuk, együtt ebédeltek a Sushi Park nevű étteremben a Second Avenue 121. szám alatt. A randi végén Figueroa odament a pulthoz fizetni, míg a lány az utcafronthoz közelebbi asztalnál maradt.

A srác bankszámlakivonatáról lehet tudni, hogy Figueroa még éppen kifizette a számlát délután három óra húszkor, amikor felrobbant a ház alagsora. A fiatalember feltehetőleg azonnal meghalt, a lánynak azonban csak az orra tört el, saját lábán tudott kimenekülni az égő és összedőlt épületből, viszont hamarosan elvesztette az eszméletét.

A lány kórházban tért magához, és ő értesítette a Figueroa családot a történtekről. A srác a randi előtt másfél órával beszélt utoljára telefonon egyik családtagjával, többet nem hallottak róla a robbanás híréig. A család próbálta felvenni a kapcsolatot Figueroával, egész csütörtök délután kétségbeesetten keresték a fiatalembert. Eközben ezt nyilatkozta róla egyik testvére:

Szép, teljes életet él. Mindig boldog.

Most már tudjuk, hogy sajnos múlt időben kellett volna fogalmazni.