Az ember általában úgy készül a saját esküvőjére, hogy az egy gyönyörű nap lesz, amire egész életében emlékezni szeretne. Pontosan emiatt olyan fontosak az esküvői fotók és videók, meg persze minden egyéb emlék, amit az ember eltesz a lakodalom után. Bekerült most a hírekbe egy amerikai pár, akik többek között háromemeletes tortájuknak a legfelső emeletét tették el. És minden évfordulón esznek belőle. 1955-ben házasodtak össze. Hopp.

A hír hallatán rögtön felmerül az emberben, hogy bizonyára a mélyhűtőben tartják az esküvői szuvenírt, de nem, egy kávésdobozban van a torta hatvan éve, és a dobozt a konyhaszekrényben tartják. Fredericksék Floridában laknak, úgyhogy valószínűleg a hűvös helyen tárolás nem igazán valósul meg ebben az esetben, de nem baj, a szárított gyümölcsből készült sütemény Fredericksné szerint

jól eláll.

A 81 éves feleség azt mondja a Florida Today nevű újságnak készült videóban, hogy a torta most már kicsit száraz, úgyhogy brandyvel meg szokták locsolni fogyasztás előtt. Az íze viszont nem olyan szörnyű állítólag, tortaíze van még mindig. Házassági évfordulókon Fredericksék mindig előveszik, és egy üveg pezsgő mellett elfogyasztanak belőle egy darabot kettesben, és közben az esküvőjükről készült hangfelvételt hallgatják.

A tortát egyébként a feleség nagymamája készítette a családban hagyományosnak számító recept szerint. Már két hónapra előre lesütötte a tortalapokat, hogy összeérjenek benne a gyümölcsök, aztán az egészet egy cukrász dekorálta ki. Reméljük, sok alkalom lesz még elővenni a maradék sütidarabokat!