Craig Arnolds egy brit férfi, 44 éves. Felesége olasz származású, de felvette férje nevét, ő Laura Arnolds, az életkora 42 év. Egy klasszikus megcsalós-lebukós sztori az övék, de ami miatt bekerültek a Daily Mailbe az az, hogy a nő hogyan reagált a szomorú tényekre: bosszúból jó kis csapdát állított a férjének.

Úgy kezdődött az egész, ahogy szokott: a feleség belepillantott a férj telefonjába egy amerikai üzleti út előtt, erre kiderült, hogy a munka mellett(/helyett) egy másik nő fogja tárt karokkal fogadni Arnolds urat New Yorkban. Ez a bizonyos másik nő azt ecsetelte az üzenetekben, hogy hogyan fogja várni szeretőjét, ha végre megérkezik. Nem könnyű egy ilyen helyzetet jól kezelni, Arnoldsnénak sem sikerült.

Először is: nem mondta el a férjnek, hogy megtudta, hogy megcsalja, hanem engedte, hadd menjen el erre a bizonyos útra. Abból indult ki, hogy a közös lakásukat úgyis az ő szülei segítségével vették meg, szóval azt csinál a házzal, amit akar. El is adta. Fogta magát és az alatt a két hét alatt, amíg a férfi New Yorkban volt, eladta a lakást. Van is egy ilyen mondás, hogy „anyám, add el a házat!”, de azt valószínűleg elsősorban nem ilyen helyzetekben szokás emlegetni.

A XXI. században már szinte meglepő, hogy nincs rejtett kamerás felvétel arról a valószínűleg elég szórakoztató jelenetről, amikor Craig Arnolds késő este megérkezett haza Amerikából, és megpróbált bemenni a házába. Már kintről hallotta, hogy bent ordít a tévé este 11-kor, és már ezen csodálkozott. (Mi meg azon csodálkozunk, hogy mindkét fél ilyen készségesen nyilatkozott a Daily Mailnek, de mindegy.)

Megpróbált bemenni, de a kulcsa nem illett a zárba. Elkezdett dörömbölni az ajtón felesége nevét ordibálva, erre egy 21 éves hippisrác nyitott ajtót. Itt egy nyilván nagyon humoros/kínos beszélgetés következhetett, aztán a fiatalok beengedték a ház korábbi lakóját – most már hat egyetemista kéglizett a korábbi családi otthonban. A feleség a saját bútorait magával vitte, ami a férjé volt, azt viszont otthagyta, hadd használják az új lakók, ebből aztán a férfi nyilván könnyedén levonta a következtetést, hogy lebukott, a felesége meg ki van rá bukva.

Mit nyilatkozik erre a sztoriból levont konzekvenciáról Craig Arnolds, a kimért brit úriember?

Utoljára vettem el olasz nőt, az biztos.

Meg:

Hibáztam és most megfizettem érte. Először nagyon idegesített, de az élet túl rövid ahhoz, hogy ilyeneken rugózzunk, ezért úgy döntöttem, hogy a gyerekek miatt itt véget is vetünk az ellenségeskedésnek. Ki tudja, lehet hogy most, hogy Laura kitombolta magát, egy baráti viszonyra építve folytathatjuk tovább? Bár amit igazából mondani szeretnék, az ennél kicsit cifrább, de az valószínűleg nem tűri a nyomdafestéket.