Amikor ezt a hírt megláttuk, elsőre azt hittük, megint a mormon Brown családról lesz szó, akikről anno mi is írtunk, és realityjük hatodik évada éppen a napokban ért véget. De nem, az alábbi videón látható Thom Miller még csak nem is mormon, csak poligám.

Hanem egy bűnszervezet behajtója volt annak idején, aztán egy bárban egy verekedés alkalmával leszúrt valakit, ami miatt hét évre börtönbe került. A szabadságvesztés során lopott magának egy Bibliát, és azt mondja, mindössze attól vált kereszténnyé, hogy a Szentírást kezdte forgatni. 1991-ben szabadult, és ma, hatvan évesen lelkész egy gyülekezet élén, igaz, a gyülekezet nem tűnik túl nagynak a videón, és az sem derül ki, hogy pontosan, milyen felekezethez tartoznak is ők.

Mármint Thom Miller és két felesége. Igen, a hatvan éves férfinak van egy felesége, akinek 7 gyereke van egy korábbi házasságból, és aki áldását adta arra, hogy Miller egy tizenéves lányt is elvegyen, aki azóta már teherbe is esett. További részletek a videó alatt.

A 44 éves Belinda Miller állítólag maga javasolta, hogy férje vegye el feleségül új barátnőjét is, akinek a neve Reba Kerfootruba, és aki jelenleg 19 éves. Igen, a korkülönbség a családfő és az ifjabb feleség között 41 év. A Miller család eléggé úgy néz ki a videón, mintha egy idősebb férj és feleség megesett kamaszkorú lányukkal sétálgatna – azt leszámítva, hogy a lány a férfi kezét fogja. Az természetesen nem látszik rajtuk kívülről, hogy Reba az apjának kinéző férfitól terhes.

Szóval ezért jó, ha az embernek saját gyülekezete van: Millerék simán dönthettek úgy, hogy bevesznek még egy feleséget a családba. Az ohiói Mansfieldben található közösség tagjai közül egyvalaki szólal meg a videón, ő azt mondja, hogy saját maga nem menne bele egy háromszögű házasságba, de úgy látja, hogy a kérdés ettől még ebben a konkrét esetben kizárólag Millerékre és Istenre tartozik. Ha ők így akarják, legyen így.

Ugyanez volt a végső álláspontja Reba szüleinek/családjának is. Kerfootrubáék először ellenezték, hogy tizenéves lányuk hozzámenjen egy hatvanas férfihoz, akinek ráadásul már van egy felesége, de aztán azt mondták, hogy a Reba így boldog, akkor nem szólnak bele. És úgy néz ki, hogy ő tényleg így boldog.

Amire ilyenkor mindenki kíváncsi szokott lenni:

Van egy fő hálószoba, itt alszik mindig a férfi és az egyik feleség. A nők háromnaponta váltják egymást, az éppen nem soros feleség külön alszik egy másik hálószobában. Hármasszex nincs.

Amit mondani se kell:

Big Love

A poligám keresztényekről szóló anyagokban meg szokás említeni, hogy az HBO készített 2006 és 2011 között egy sokkolóan jó sorozatot a témában. A címe Big Love, a magyar címe Hármastársak, és nagyon ajánlott. Ha látja valahol, nézze meg!

A kettős házasság Amerikában is illegális, ezért a második esküvő csak úgymond egyházilag érvényes. Mármint kizárólag az ő saját külön kis közösségükben – Reba Kerfootruba jogilag azonban nem számít Thom Miller feleségének. Viszont hamarosan fog neki szülni egy gyereket, akit hármasban fognak együtt felnevelni.

Ugyanez Reba megfogalmazásában:
Ennek a babának két anyukája lesz, ami szerintem teljesen jó így.
És a végére egy pár szuper mondat a férjtől:
Hármunk közül csak nekem lehet egynél több partnerem, és ezt mindkét feleségem megérti és jóváhagyja. Szerintem a poligámiától mindenkinek csak jobb, mert a feleségeknek így jóval nagyobb családja lehet – így mindig lehet velük egy barát. Korábban voltak veszekedések és néha fellángol a féltékenység, de mindig meg tudjuk beszélni a dolgokat. Szexuálisan nincsen preferenciám, és mindig előre örülök, ha együtt lehetek valamelyik feleségemmel. Semmi gondom a homoszexuálisokkal, de az szerintem nem helyes, hogy az ő házasságukat most már elismeri az állam, az én második házasságomat viszont nem.