Deciding in May 2015 that I would never wear my wedding dress again, I sent it to a charity that turns donated dresses...

Posted by Yvonne Trimble on Sunday, 3 January 2016

A Buzzfeeden találtuk a fenti Facebook-posztot, és a téma olyasmi, amiről már többször is volt szó itt a Randiblogban: mi legyen a menyasszonyi ruhával az esküvő után? A házasság alakulásától függően van, aki eladja, más meg bosszút áll rajta, de a sok lehetőség mellett magunktól sose jutott volna eszünkbe az, amire a Cherished Gowns for Angel Babies nevű brit szervezet használja a nekik adományozott esküvői ruhákat.

Felszabdalják őket és kis halotti ruhákat készítenek belőlük halva született vagy csecsemőkorban elhunyt babák számára.

Ha nem mondanánk ki, akkor is eszébe jutna önnek is: ez azért elég bizarr, sőt, szinte morbid. De közben nem lehet nem egyet érteni a fenti posztot közzétevő nővel, aki úgy érzi, azzal, hogy odaadta menyasszonyi ruháját erre a célra, valami jót tett. Ezen kívül büszke is arra, hogy legalább annyival segíthetett, hogy hét babának adhatott ajándékot egyetlen ruha feláldozásával.

Ez a bizonyos Yvonne Trimble azt írja továbbá, hogy hálás, hogy neki sosem kellett keresztülmennie azon a fájdalmon, amit egy baba elvesztése jelent, és azért is, hogy vannak önkéntesek, akik időt szánnak egy ilyen projektre. A Facebook-poszt nemcsak a Buzzfeeden pörög, Trimble-hez rengeteg üzenet érkezett a téma kapcsán, sok olyan szülő is írt, akinek sajnos szüksége volt egy ilyen kisruhára. Egyikük ezt írta:

A szívem mélyéről köszönöm önnek, hogy egy kis vigaszt nyújt nekünk anyáknak azzal, hogy tudhatjuk, hogy a babáinkat örökre szeretetbe öltöztethettük.